Header Ads

“Шокуюче дослідження”: Археологи вперше в історії відкрили гробницю Ісуса (ФОТО)

У четвер, 27 жовтня, в Єрусалимі археологи зняли мармурову плиту з похоронного Ложа Христа в Гробі Господньому. Сообщает http://korupciya.com



За словами археолога Фредріка Гіберта з Національного географічного товариства, вчені були здивовані великою кількістю каменів і інших твердих матеріалів, виявлених під мармуровою плитою, яка була встановлена ​​в 1555 році.

Гіберт висловив упевненість в тому, що археологів чекає чимало відкриттів в ході цього унікального дослідження, яке повинно бути завершено навесні 2017 року. Вони хочуть побачити і вивчити оригінальну поверхню каменю, на якому, за переказами, покоїлося тіло Ісуса Христа.
jerusalem-tomb-of-jesus

Гроб Господній укладений в едікули (Кувуклію) – купольну каплицю з жовто-рожевого мармуру. Нинішня Кувуклія була відновлена ​​в 1809-1810 роках за проектом грецького архітектора Миколи Комина. Зараз тут проводяться реставраційні роботи під керівництвом Антоніо Марополо з Національного технічного університету Афін, фахівця в галузі збереження античних пам'яток.

На думку вчених, розкриття гробниці дозволить археологам з'ясувати, чому свята Єлена, яка проводила розкопки в Єрусалимі, вирішила, що ця гробниця є місцем поховання Христа.

Свята Єлена (Флавія Юлія Олена Августа) – мати імператора Костянтина I, який правив Римською імперією з 306 по 337 рік нашої ери. Вважається, що під час свого паломництва вона виявила Гроб Господній, Животворящий Хрест і інші християнські реліквії.

Для розкриття похоронного Ложа Христа треба було згоду шести християнських церков, включаючи Римсько-католицьку, Греко-католицьку і Вірменську апостольську. Дослідження обійдуться, за розрахунками, в 4 мільйони доларів. Всю суму пожертвував король Йорданії Абдалла II.


На платформі Blogger.