Header Ads

ВНИМАНИЕ! ПАПА ЗАКРЫЛ СВЯТУЮ ДВЕРЬ В ВАТИКАНЕ. ЧТО ЭТО ЗНАЧИТ? ФОТО, ВИДЕО

20 листопада в Ватикані урочисто завершився позачергової Ювілейний Рік Милосердя; Святу Двері в соборі Святого Петра закрив Папа Римський Франциск.
Відповідне відео розміщено на офіційному каналі Ватикану в Youtube, передає Обозреватель


Подія сталася в день, коли Католицька церква відзначає свято Христа Царя.
Ювілейні роки оголошуються Ватиканом раз в 25 років. Попередній Святий Рік був заснований Папою Іоанном Павлом II в 2000 році, наступний повинен був відбутися в 2025. Проте, Папа Франциск прийняв рішення про проведення позачергового Ювілейного року. Він розпочався 8 грудня 2015 року та був названий Роком Милосердя.
Напередодні понтифік видав спеціальну буллу, в якій пояснив, чому пішов на такий крок.
Так майже рік тому 8 грудня 2015 року, була урочисто відкрита Свята Двері собору Святого Петра:
Ювілейний рік дає можливість всім віруючим, що належить до Римо-католицької церкви, примиритися з Богом, отримати відпущення гріхів, які не підлягають відпущення в інший період, зокрема, гріх аборту, і повернутися в лоно церкви.
Один з важливих атрибутів такого року - відкриття Святих Дверей. У Римі вони є в чотирьох папських базиліках, в тому числі в соборі Святого Петра. Святі двері також були відкриті у всіх великих храмах і санктуарій світу і в Україні. Наприклад, в Києві Свята Двері були відчинені в соборі Святого Олександра.
Мільйони віруючих отримали індульгенцію, тобто повне відпущення гріхів. Але не за грошову плату, як це практикувалося століття назад, а завдяки власним щирого каяття і справам милосердя. Католицька церква назвала п'ять умов такої духовної плати за прощення. Вхід в храм через Святу Двері - заключний етап цього дійства.
Цей рік був особливо насиченим для Папи Франциска. Якщо в "неювілейні" роки він проводив публічні заходи двічі на тиждень, то в цей рік він збільшив їх число в півтора рази. На площі Святого Петра у Ватикані, крім традиційних, проводилися також спеціальні "ювілейні" аудієнції, доступні і безкоштовні для всіх бажаючих. Був організований і цілий ряд тематичних "ювілеїв", зокрема, для сімей, для священиків і богопосвячених осіб, для волонтерів, для інвалідів, для мігрантів і навіть для ув'язнених.
В цей же рік відбулася канонізація (зарахування до лику святих) Матері Терези.
Закриваючи Святу Двері, Папа підкреслив: Католицька церква дякує Богові за цей дар, а також вірить, що нескінченне і безумовне милосердя Боже не закінчується Ювілейним роком, але продовжує діяти в серці кожної людини, готового відкритися йому назустріч.


На платформі Blogger.