Header Ads

У ПЕРШУ ЧЕРГУ УКРАЇНА: НАЗВАНА ДАТА, КОЛИ РОСІЯ ПІДЕ НА ВТОРГНЕННЯ В ІНШІ КРАЇНИ

Із 2015 року Росія почала створення на своєму західному кордоні трьох нових дивізій, чисельність яких, за офіційними даними, становить по 10 тис. солдатів у кожній, пише intermarium.com.ua


Однак реальні цифри, як пише Liga.net, будуть у рази більші.

Так, колишній верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав вважає, що Росія бреше і в військових маневрах будуть задіяні близько 100 тисяч солдатів.

За даними співрозмовників видання, створюване на західному кордоні угруповання військ РФ буде повністю розгорнуте і готове до вторгнення в сусідні країни до 2020 року.

Судячи зі складу військових об’єднань і створюваної інфраструктури, глибина вторгнення – у межах 500 км.

Повідомляється, що крім країн Балтії, може бути кілька напрямків удару в сторону України: чернігівський, харківсько-сумський і донецький. Удар із Криму теж можливий. Мета військового наступу – не окупація, а розгром основних сил ЗСУ та примус України до капітуляції, тобто до миру на умовах агресора.


За словами секретаря РНБО України Олександра Турчинова, Росія прагне відновити свої кордони в рамках колишнього Радянського Союзу і для цього застосовує по відношенню до сусідів технологію втягування і “жорсткого підв’язування до орбіти своїх інтересів”.

“Тут і вплив на вибори, на кадрові призначення, фінансовий або енергетичний (газовий, нафтовий) допінг, розміщення військових баз, створення військового квазісоюза (ОДКБ – Організація договору про колективну безпеку, куди входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан . – Ред.). Ну, а в разі виходу цих держав за розставлені для них прапорці в хід піде схема заміни керівництва, а в разі неможливості цього – банальна військова сила”, – розповідає секретар РНБО.

Нагадаємо, Турчинов також попередив, що Росія готує наступальні операції проти Польщі та Литви на території Білорусі.

На платформі Blogger.