Header Ads

Терміново в стрічку! “Обіцянку виконав!”: Президент Порошенко зробив довгоочікуване звернення до українців (ВІДЕО)

11 червня 34 європейських країни запровадять безвізовий режим в’їзду для громадян України, які мають біометричні паспорти.  Сообщает http://de-facto.cc
Про це сказав президент Петро Порошенко, коментуючи рішення Ради міністрів Євросоюзу, яким остаточно схвалено надання громадянам України права на подорожі без віз.


Він зазначив, що 17 травня у Страсбурзі в Європарламенті у його присутності підпишуть відповідний законодавчий акт, потім це рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу – і за 20 днів по тому воно набуде чинності.
“Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок”, – заявив Порошенко.
“Зникнуть черги в посольства та візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників”, – наголосив він.
Президент вважає, що “безвіз” – це “гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності нашої держави”.
“Ми пориваємо з пострадянським минулим і дедалі більшою мірою стаємо частиною єдиного європейського цивілізаційного простору”, – сказав він.
Порошенко зазначив, що шлях до “безвізу” був непростим, українці мали здійснити низку реформ під час війни, а друзі нашої держави у Євросоюзі – протидіяти “численним спробам російського лобі заблокувати наш “безвіз”.
“Я безмежно вдячний всім, завдяки кому зміг виконати одну із основних передвиборчих обіцянок”, – сказав Порошенко.
За його словами, рішення Ради Євросоюзу – історичне: “Це – неначе повернення додому після довгої та виснажливої  подорожі… Повернення до нашого спільного європейського дому”.
“Цінуйте свій український паспорт. І любіть Україну!” – додав Порошенко.


Зазначимо, що у вересні минулого року Порошенко очікував на рішення про введення безвізового режиму між Україною та ЄС ще у жовтні, але процес загальмувався.
Ще однією важливою передвиборчою обіцянкою президента було швидко завершити АТО на сході України, однак бойові дії досі тривають і Київ не контролює частину території.
На платформі Blogger.