Header Ads

РАДА ЄС ЗАТВЕРДИЛА БЕЗВІЗ ДЛЯ УКРАЇНИ

Після набуття чинності документ звільнить від віз українських власників біометричних паспортів під час поїздок до ЄС, передає УНІАН, пише intermarium.com.ua


Рада Європейського Союзу остаточно затвердила рішення про надання громадянам України безвізового режиму. Законодавчий акт Європейського парламенту та Ради було затверджено без обговорення згідно з порядком денним. У ньому йдеться про “звільнення від віз громадян ЄС під час поїздок в Україну і українських власників біометричних паспортів під час поїздок до ЄС”.

Як передає видання відповідне рішення було ухвалене сьогодні у Брюсселі в рамках засідання непрофільної Ради ЄС – з питань сільського господарства та рибальства (якщо проти ухвалення рішення не виступає жодна держава Євросоюзу, питання виносять для технічного затвердження на засідання непрофільної Ради ЄС, що пришвидшує процедуру. Зокрема безвізовий режим для громадян Грузії розглядали міністри з питань енергетики країн ЄС, а для громадян Молдови – міністри транспорту). Рада ЄС анонсувала введення безвізу для України, опублікувавши пояснювальне відео.

Документ президенти Європарламенту та Ради ЄС мають підписати у ЄП 17 травня. Після підписання законодавчий акт має бути оприлюднений в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів.

На платформі Blogger.