Header Ads

Завдяки Макрону робота «нормандської четвірки» піде на користь Україні, - експерт

Заміна Франсуа Олланда на Еммануеля Макрона в «нормандської четвірці» на руку Києву, вважає російський політолог Андрій Піонтковський. У коментарі одному з інтернет-ЗМІ російський експерт зазначив, що новообраний президент Франції відомий своїми проукраїнськими заявами, передає aprioriua.blogspot.com


Макрон не приховує своїх проамериканських поглядів і безумовна підтримка України в конфлікті на сході країни - його принципова політична позиція. Тому час тиску на Україну «нормандської четвіркою» - пройдений етап. А ось тиснути на Путіна Макрону і Меркель буде важко, тут їм потрібна активна підтримка Вашингтона. Але і принижувати роль нового господаря Єлисейського палацу не слід, адже Франція - найважливіший член європейської спільноти. Своєю позицією Макрон, безумовно, зміцнить позиції канцлера Німеччини, яка принципово виступає проти російської агресії в Україні.

Першочерговим завданням для «нормандської четвірки» (за підтримки США) стане тиск на Путіна з метою передати Києву контроль над усією українсько-російським кордоном. Нинішній господар Кремля буде всіляко цьому опиратися, але посилення антиросійських санкцій і оприлюднення рахунків і активів Путіна по всьому світу буде цьому сприяти. Але ще більше надій слід покласти на зміщення Путіна з поста президента РФ. На виборах цього не досягти, але ймовірність палацового перевороту в Москві зростає з кожним місяцем, впевнений Піонтковський.

На платформі Blogger.