Header Ads

Ще одна країна дозволила працювати українцям по безвізу. Готуйте робочий одяг!

У Міністерстві економіки Угорщини підтвердили, що українці можуть отримати роботу по безвізу, незважаючи на те, що безвізовий режим як такий не передбачає поїздки з метою працевлаштування.  Пише http://de-facto.cc




Як пояснили в угорському відомстві, це не нововведення. Спрощені умови для отримання дозволу на роботу для працівників із сусідніх країн, які не є членами ЄС, перш за все, України та Сербії, залишилися незмінними з липня 2016 року.

А з червня цього року, коли запрацював безвізовий режим для України, умови ще фактично спростилися.

Раніше українці могли поїхати в Угорщину навіть по туристичній візі і працевлаштуватися за один день за спрощеною процедурою без оплати дозволу на роботу. Тобто не чекати отримання робочої візи в Україні.

Читайте також:  Пам’ятка для українців. Скільки грошей брати з собою в країни ЄС
Після введення безвізу українці можуть працевлаштуватися в Угорщині аналогічно, але вже їхати туди просто з біометричним паспортом.




Протягом 90 днів перебування в ЄС, передбачених безвізом, українці можуть працювати в Угорщині, а вже після – повинні отримати посвідку на проживання.

Спрощення працевлаштування в Угорщині прийнято для зменшення дефіциту робочої сили, Перш за все в сфері інформаційних технологій, електроніки, виробництва і будівництва.

Нагадаємо, що зараз можливо працевлаштуватися на роботу в Польщу по безвізу. Не потрібно оформляти і трудову візу – досить мати біометричний паспорт і запрошення від роботодавця. На таких умовах можна перебувати на території Польщі 90 днів за півроку – як і при туристичному безвізі.
На платформі Blogger.