Header Ads

Важливо! Секретар РНБО Олександр Турчинов звернувся до українців. Слова, які можуть змінити хід АТО!!!

У минулому році кримчанина Олега Сенцова засудили в Росії за фейковими звинуваченнями у тероризмі




Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначає, що необхідно посилити роботу контррозвідки, щоб виявляти колабораціоністів для обміну на ув’язнених Кремля.
Про це він заявив в зв’язку з днем ​​народження українського режисера Олега Сенцова, якого Росія утримує в якутської колонії.
“Третій рік він зустрічає його в катівнях російського гестапо. З першого дня арешту він тримався мужньо і гідно. Його не змогли зломити ні тортури, ні обіцянки звільнення в обмін на співпрацю, саме тому російське ФСБ не робив з його процесу телевізійного шоу, саме тому його продовжують тримати за гратами “, – зазначив Турчинов.
“Бракує аргументів, щоб змусити РФ звільнити захоплених заручників? Необхідно їх знаходити, посиливши зусилля контррозвідки і військових, у виявленні російської агентури, військових злочинців і колабораціоністів, яких можна обміняти на наших патріотів”, – додав секретар РНБО.
“Олег, тримайся, ми з тобою! Ти був, є, і завжди будеш вільним Людиною! Російська решітка не зможе цього змінити. Україна буде боротися за тебе до перемоги!” – підкреслив Турчинов.
Раніше журналісти розповіли про стан здоров’я матері політв’язні, українського режисера Олега Сенцова – Людмили Сенцової.
Також топ-чиновники нагадали про день народження полоненого Росією Олега Сенцова:
“В окупованому Криму його чекають донька, син, мама. По всьому світу за Олега борються люди доброї волі – і ми їм за це дякуємо. Дякуємо його мужній сестрі, пані Наталі, яка дуже багато робить задля звільнення брата. Всім українським дипломатам і консулам. Олег – приклад мужності й патріотизму. Він має бути на волі. Вимагаємо від Кремля Свободу Олегу Сенцову!”, – пише чиновниця.
“Звертаюся до “Нової газети”, яка ці дні щодня друкує звернення матері військового злочинця Агєєва. Надрукуйте звернення мами режисера Сенцова – з проханням звільнити її сина. Він не воював проти інших країн і нікого не вбивав. Він був на своїй, кримській землі. Його “провина” тільки в тому, що він – українець!”, – заявляє Геращенко.




Президент України Петро Порошенко теж нагадує про день народження Олега Сенцова.
“Через наших дипломатів передав Олегові «Спогади» Андрія Сахарова. Дорогий Олеже, Україна разом з усім світом продовжить боротися за Вашу свободу”, – повідомив він.

Як раніше повідомлялось, український режисер Олег Сенцов, незаконно утримується в Російській Федерації, отримав премію Американського ПЕН-центру Барбари Голдсміт «Свобода писати». Так, за словами народного депутата Мустафи Найєма, церемонія вручення відбулася в музеї природної історії в Нью-Йорку.
На платформі Blogger.