Header Ads

Побито рекорд за 137 років метеорологічних спостережень: синоптики дали новий прогноз погоди в Україні

У п’ятницю, 4 серпня, по всій Україні збережеться спекотна погода, яка почне слабшати тільки з наступного тижня, передає http://de-facto.cc




Про це на своїй сторінці в Facebook написала синоптик Наталія Діденко.
За її словами, протягом дня повітря прогріється до +32 +37 градусів, у Карпатах – до +23 +29 градусів.

Найближчої ночі температура не опуститься нижче +18 +26 градусів.
“Сухо сонячно, лише вночі та вранці на півночі можливі локальні дощі з грозами або просто збільшення хмарності”, – зазначила Діденко.
Також вона додала, що в Києві найближчої ночі і вранці є ймовірність хмар або “трохи небесної вологи”, але протягом дня буде сухо і спекотно: від +32 до +35 градусів.
“Перші спалахи надії на повалення диктатури спeки – з 6-7 серпня. У південній частині та на сході більш імовірно з 10-11 серпня”, – нагадала синоптик.
Відзначимо, що за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії 2 серпня середньодобова температура повітря в Києві досягла +28,9°С, таким чином на 0,6°С перевищено попередній температурний рекорд для цього дня, який був встановлений у 2010 році.



“Ніч на 3 серпня виявилася найтеплішою за 137 років метеорологічних спостережень у столиці. Температура в Києві не опустилася нижче 23,6°С, а це значить, що попередній рекорд для цієї дати, який був встановлений теж у 2010 році, перевищено на 0,9°С”, – йдеться в повідомленні обсерваторії.
Читайте також:
“З огляду на прогноз Українського гідрометцентру це, ймовірно, не останній температурний рекорд нинішнього літа”, – додали в повідомленні.
На платформі Blogger.