Header Ads

Завтра – медовий Спас: Що потрібно обов’язково зробити напередодні, щоб не спокутувати СТРАШНИЙ ГРІХ до кінця життя

З приходом серпня християни очікують три великих релігійних свята – Медовий, Яблучний і Горіховий Спас. 
З ними пов’язано безліч не тільки православних, а й істинно українських  традицій. 




Обряди і обереги напередодні Спаса,  які привернуть у ваше життя удачу, щастя і любов, передає Корупція.Інфо.

Першим відзначають Медовий Спас або Маковія – 14 серпня, потім Яблучний Спас – 19 числа, а у кінці місяця – Горіховий Спас, який прийнято святкувати 29 серпня. 

Це ті особливі дні, коли яблука, мак і мед мають чудодійну силу і цим обов’язково потрібно скористатися. 
14 серпня за новим стилем в народі святкують свято Маковея, яке в церковному календарі називається днем семи мучеників Маковеїв. З цього дня розпочинається «Спасівка» – піст, який триває два тижні. В цей день у церквах святять воду, квіти і мак. У народі його ще називають Першим Спасом або Спасом на воді. 
Екстрасенс Олена Курилова розповіла про три обряди з символами Яблучного і Медового Спаса, які допоможуть вам поліпшити здоров’я, стати успішними і досягти розуміння з коханим.    

Медовий (Маковий) Спас – 14 серпня Медовий Спас також називають й Маковим, або ж Маковія (Макковій). 

Перший Спас також є Мокрим, або Спасом на воді. Прийнято вшановувати воду, пекти пряники, пироги та млинці з медом та маком. Вважається, що по дню Першого Спаса судять про те, яким буде третій – Горіховий. У цей день починається Успенський піст, який триває до 27 серпня. Це єдиний багатоденний православний піст на честь Богородиці та її Успіння. Також святкування Спаса, пов’язані не тільки з релігійними подіями, а й з сільськими польовими роботами. Вважається, що Медовий спас знаменує початок збору врожаю. Яблучний 

(Яблуневий) Спас – 19 серпня Традиційно до святкування Яблучного Спаса починають готуватися за 2 тижні. 




У цей період не можна вживати яблука. Така заборона особливо стосується жінок, оскільки вважається, що в такому випадку вона приймає на себе гріх праматері Єви. Також не варто відганяти і вбивати комах. Якщо муха сіла на руку 2 рази – це провіщення успіху і благополуччя. Існує повір’я, що в сам день Яблучного Спаса усі яблука мають особливі чудодійні властивості. Тому господині святять усі фрукти, готують різні страви з яблуками, роблять заготовки на зиму. Люди вірять, що бажання, загадане перед тим, як відкусити шматочок яблука, обов’язково збудеться. 

Горіховий Спас – 29 серпня Третій Спас – Горіховий. 

У цей день обов’язково потрібно піти до церкви, помолитися і освятити кошик з яблуками, виноградом, горіхами, медом і хлібом. З давніх-давен у народі також вважалося, що гілки горіха в цей день мають особливу силу. Наприклад, банний віник виготовлений з ліщини здатний вилікувати людину від будь-яких хвороб. На Горіховий Спас також припадає велике релігійне свято – Успіння Пресвятої Богородиці. 

Тому 29 серпня в церкві проводять святкову літургію.
На платформі Blogger.