Header Ads

Готуйте сани!Критичний прогноз погоди на цей тиждень, українці такого не бачили за останні 100 років

У найближчі кілька років нас нарешті очікують суворі зими, про яких так часто розповідали наші дідусі і бабусі. Морози будуть справжніми, а помітно холоднішати почне вже в листопаді. Показник на термометрі опуститься нижче нуля, а на початку грудня вже очікуються стабільні -5 градусів.




Також вчені стверджують, що цієї зими очікується зниження сонячної активності. В останній раз таке було ще у 50-ті роки минулого століття! Тенденція до похолодання вже простежується. Минулого тижня в Ірландії температура опустилася нижче нуля. Адже для вересня це дуже несподівано і дивно.

«Дощі, колючий сніг, сильний вітер, низькі температури. Запасайтеся теплим одягом і по можливості утеплювати будинки. Зима буде довгою», — каже авторитетний кліматолог Джеймс Медден. Він закликав усіх європейців по-максимуму насолодитися останніми теплими днями в цьому році. Тому що в жовтні осінь різко стане «пізньої».

Основна причина такого похолодання криється в раптовому підвищенні температури у Тихому океані. Вона різко піднялася на 1 градус, і це призвело до утворення над Європою холодних арктичних повітряних мас. Так що холодний північний вітер в найближчі кілька місяців буде дошкуляти практично всю Європу, і навіть Азії.

Тому снігові замети будуть радувати нас всю зиму і навіть у березні. У січні і лютому повсякденному в наших широтах буде температура -25 °C. Шкода тільки, що плата за комунальні послуги зростає…

В цьому році навіть літо було не таким вже сонячним і теплим. Так що прогнози вчених дуже схожі на правду, хоча найчастіше прогноз погоди не відповідає дійсності. Так що завчасно потурбуйся про справність системи опалення та закупи теплі речі за прийнятними цінами.

Уже в ніч на середу, 27 вересня, в Україну прийдуть перші заморозки.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала синоптик Наталія Діденко.

Так, за її словами, заморозки вночі очікуються у Сумській, Харківській, Полтавській областях та місцями на Луганщині.
“Нічна температура повітря в Україні +7 +12, на півдні і Закарпатті – до +12 +15, а на північному сході – +3 +7 градусів плюс заморозки. Протягом завтрішнього дня теж не спека: +15 +19, на Закарпатті – до +22, у тому ж північному сході – Сумщина, Харківщина, Полтавщина, частина Луганщини – +12 +15 градусів”, – написала Діденко.

При цьому на всій території України збережеться переважно сонячна погода без опадів.

“У східній, південній частинах України, особливо в Приазов’ї, східний вітер буде розганятися до штормових поривів, до 15-20 метрів на секунду”, – уточнила синоптик.




У Києві 27 вересня також буде сухо і сонячно, але прохолодно.

Найближчої ночі – +6 +9 градусів, удень – +15 +16 градусів.

“У ніч на четвер у столиці, а скоріше, на околицях, є ймовірність заморозків. Тому вночі – флісові піжами, вдень – стильні темні окуляри”, – додала Діденко.
На платформі Blogger.