Header Ads

Він таки це зробив! Порошенко підписав скандальний закон. Тепер все буде по-іншому

Президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту.



Про це повідомляє прес-служба президента, передає Корупція.Інфо

«Це – одна із найголовніших реформ, бо від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої», — зазначив Порошенко.

У прес-службі наголосили, що ухвалення цього закону «дозволить провести глибоку всеосяжну освітню  реформу, яка підвищить якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Він забезпечить реальні кроки до включення України до європейського освітнього простору».

Крім цього Порошенко підкреслив важливість дотримання при здобутті освіти  гуманітарних прав національних меншин, які проживають на території України.

«Україна демонструвала й надалі демонструватиме таке ставлення до прав національних меншин, яке відповідає нашим міжнародним зобов'язанням, перебуває в гармонії з європейськими стандартами і є взірцем для сусідніх країн», — сказав Порошенко.

5 вересня Верховна Рада ухвалила закон про освіту. «За» відповідне рішення проголосували 255 депутатів.

В ухваленому Радою законі про освіту передбачається, що національним меншинам гарантується право на навчання рідною мовою одночасно з українською мовою лише в окремих класах (групах) комунальних закладах дошкільної та початкової освіти.



Як пояснив глава МЗС Павло Клімкін, закон про освіту не скорочує викладання мовами нацменшин, а додає українську.

Однак 19 вересня парламент Угорщини схвалив резолюцію із засудженням українського закону про освіту. А парламент Румунії прийняв декларацію, в якій також висловлено стурбованість ухваленням нового закону. 

Угорщина навіть пропонувала Порошенку не підписувати закон про освіту.
На платформі Blogger.