Header Ads

Діаспора в шоці: "Чуда не відбулося! А ми ще вірили до останнього у мудрість та людяність українських можновладців"

Українська діаспора Нідерландів намагалася передати в якості гуманітарної допомоги Україні автомобіль "швидкої допомоги", але на митниці не дозволили пропустити машину в країну.



Про це на своїй сторінці у Facebook написала Віра Цваан.
"Чуда не відбулося)) А ми ще вірили до останнього у мудрість та людяність українських можновладців. 

Автомобіль знаходиться на митному контролі Краковец і повертається до діаспори Нідерландів. Навіть робітники митниці Краковец, які оформлюють папери, в шоковому стані від цієї ситуації. 



5 місяців звернень і сподівань. Нам всі вказували на суворе дотримання закону України про стандарти євро5.
Але автомобіль ми ввозили теж по закону України, за дозволом згідно рішення від 21.04.2017 наказ 679 Міністерства Соціальної Політики України, яким визнано автомобіль гуманітарною допомогою. В комісії був присутній представник служби ДФС по дозволу на розмитнення. Ситуація абсурдна. А ще гірше, що цей абсурд піде по трьом країнам транзиту.
Це болючий ляпас по українцям в Україні і українцям і нідерландцям, які купували цю автівку і дарували з щирим серцем для допомоги простим українцям. Люди вам цього не забудуть і не пробачать!
Думаю, що загравшись в політичні ігри, зважаючи на відповіді по цій ситуації, всім при посадах байдуже. Це авто на совісті всіх українських можновладців, хто не захотів, не зміг, не спробував, не відстояв..... Лягаючи спати, згадуйте, що кожне неврятоване цією автівкою життя українців на вашій совісті.
Ps. При поверненні автівки, будуть оголошені збори для громади для подальшого вирішення її призначення." - пише Віра.
На платформі Blogger.