Header Ads

В столиці ТАКЕ коїться! Під Радою масовий протест, заблоковано центр. ЩО трапилось? (ВІДЕО)

Заблокований Київ: середмістя столиці зранку, 6 вересня, заповнили машини з іноземною реєстрацією – вони приїхали на акцію протесту під Верховною Радою.




Організатори обіцяли не менше ста тисяч учасників з усієї України. З’їжджатися вони почали ще звечора, – пише ТСН.

Зазначається, що до столиці приїхали понад чотири тисячі таких автомобілів з семи регіонів України.

Вони вимагають від влади переглянути закон і дозволити їм вільно їздити на машинах з іноземними номерами протягом року  за помірну плату. Наразі автомобілям  на єврономерах дозволено перебувати на території держави не більше пяти днів. В іншому разі машину необхідно офіційно реєструвати і сплатити ввізне мито, акцизний податок та ПДВ.

Інший вихід – зареєструвати машину на іноземну компанію. Сьогодні в Україні нараховується понад 2,5 мільйона авто з єврономерами. Автодистриб’ютори вбачають у цьому порушення закону. Крім того, такі водії не несуть жодної відповідальності під час ДТП, бо насправді не є офіційними власниками авто: можуть покинути місце автозлочину і відшукати їх фізично майже не можливо.

Натомість власники авто з єврономерами запевняють – вони готові офіційно переєреструвати свої машини. Але за помірну плату. Наразі це є їхньою головною вимогою до  влади. Протестувальки зауважують, що така плата має визначатися в процентному співвідношенні до вартості автомобіля. В будь-якому разі ця ціна не повинна перевищувати 500 євро, вважають активісти.

Поки сторони шукають варіанти виходу, популярність машин з іноземними номерами в Україні стрімко зростає. В столиці вже навіть зявився невеличкий базар, де продають іномарки з литовськими номерами. Подейкують, такі авто тут коштують дешевше, ніж такі самі з українськими номерами.

Раніше у Держфіскальній службі попередили, що усі водії, які їздять в автівках на європейських номерах понад встановлений законом термін, платитимуть багатотисячні штрафи.


Оскільки урядовий квартал Києва – заблокований, і без того перевантажена автомобілями столиця встала в багатокілометрових пробках.

21369410_834581413370443_309527841635668131_n



Керівник прес-служби Верховної Ради України Ірина Кармелюк в своєму Facebook написала:
«Як проїхати швидкої допомоги, коли вулиця повністю забита протестувальниками? Вона, бідненька, ледь просунулася хвилин за двадцять по Січових стрільців. Здається, треба штрафувати водіїв за створені пробки, чи ні? А протестувати можна і на своїх двох, без авто з латвійськими номерами », – написала вона.
ВІДЕО НАШОГО КОРРЕСПОНДЕНТА З МІСЦЯ ПРОВЕДЕННЯ АКЦІЇ
На платформі Blogger.