Header Ads

Катастрофа єгипетського лайнера Airbus A320: всі подробиці

У четвер, 19 травня Airbus A320 авіакомпанії EgyptAir, який здійснював рейс з Парижа в Каїр, зник з радарів над Середземним морем.передає http://terminovonews.blogspot.com

На борту єгипетського авіалайнера, який вилетів з аєропорту Шарль-де-Голль перебували 56 пасажирів, серед них три дитини.  ЗМІ пишуть, що лайнером управляли досвідчені пілоти. Відразу ж після надходження інформації про зникнення літака, почалася пошуково-рятувальна операція, до якої приєдналася і Греція.

Серед пасажирів були 30 єгиптян, 15 французів, двоє іракців, громадяни Великобританії, Бельгії, Кувейту, Саудівської Аравії, Судану, Чаду, Португалії, Алжиру і Канади. Громадян України на борту не було.

За даними диспетчерів, лайнер перед тим, як зникнути з екранів радарів не подавав сигналів лиха.

Станом на ранок четверга, єгипетська влада заявила, що поки що рано говорити про подробиці аварії лайнера, і закликала довіряти тільки тій інформації, яку поширює авіакомпанія або профільні відомства.

За даними джерел AFP в одному з аеропортів Греції, пасажирський Airbus A320 компанії EgyptAir, що зник з екранів радарів над Середземним море, впав у районі грецького острова Карпатос.

За даними джерел грецької газети Proto Thema, Airbus A320 різко втратив висоту перед тим, як зникнути з радарів.

Як пише РБК з посиланням на видання, дані радара свідчать про те, що A320, перебуваючи на висоті 37 тис. футів (11,3 км) різко знизився до 9 тис. футів (2,7 км), а потім зник. Ці дані говорять про те, що падіння літака було дуже швидким.

У той же час, дані Proto Thema розходяться з відомостями Flightradat, виходячи з запису польоту, яку вів сервіс, лайнер не втрачав висоту і не здійснював незвичайних маневрів перед зникненням. EgyptAir у своєму Twitter повідомляла, що зв'язок з літаком було втрачено, коли він знаходився на висоті в 37 тис. футів.

Пізніше, французький президент Франсуа Олланд визнав факт катастрофи пасажирського літака Airbus A320 в Середземному морі.


У свою чергу, міністр національної оборони Греції Панос Камменос повідомив деталі катастрофи та заявив, що літак авіакомпанії EgyptAir за кілька хвилин до зникнення з екранів радарів перебував на висоті близько 11300 метрів. Потім, літак знижуючись, розвернувся на 90 градусів вліво, після чого зробив повний оберт навколо своєї осі вправо. 

Глава Федеральної служби безпеки РФ Олександр Бортніков вже назвав катастрофу єгипетського літака А320 в небі над Середземним морем терактом, а глава французького Управління з розслідування авіаційних подій (ВЕА) Жан-Поль Троадек також заявив, що аварія "практично однозначно" була викликана терактом.

За словами міністра авіації Єгипту Шерфі Фатхі, причиною катастрофи літака EgyptAir швидше був теракт, ніж технічний збій.

Близько полудня грецькі державні ЗМІ повідомили, що рятувальники виявили уламки, що, імовірно, належать пасажирському лайнеру Airbus A320. Частини літака були знайдені в районі грецького острова Карпатос.

Віце-президент EgyptAir Ахмед Адель вже підтвердив виявлення уламків літака компанії.


Зараз в пошуковій операції беруть участь Єгипет, Греція, Велика Британія, до цих держав можливо приєднаються США і сили НАТО.


В п'ятницю, 20 травня міністерство оборони Єгипту оголосило про те, що в Середземному морі були виявлені уламки літака авіакомпанії EgyptAir, а також особисті речі пасажирів. За словами офіційного представника Міноборони Мохаммада Саміра, уламки були знайдені в 280 кілометрах на північ від єгипетського портового міста Олександрія.

При цьому, раніше прес-служба авіакомпанії EgyptAir повідомила, що уламки А320 були виявлені біля грецького острова Капратос.

Пізніше, міністр оборони Греції повідомив, що в Середземному морі знайдені тіла пасажирів літака авіакомпанії EgyptAir.

Як пише Slon.ru c самого початку польотів, лайнери сімейства A320 зазнали 13 катастроф з загибеллю людей. Остання з них - в небі над Синайським півостровом 31 жовтня 2015 року російської авіакомпанії MetroJet. Росія визнала катастрофу, в якій загинули 224 людини, терористичним актом.

Пізніше керівництво EgyptAir спростувало заяви про те, що було знайдено уламки літака.

На платформі Blogger.