Header Ads

Перед смертю Шеремет подякував українцям

Відомий журналіст з Білорусі Павло Шеремет, про загибель якого від вибуху авто стало відомо сьогодні вранці, встиг дати своє останнє інтерв’ю. У ньому він висловив подяку українцям за те, що вони повернули його до рідної мови – білоруської.повідомляє http://www.bbcccnn.com.ua

Новину повідомляє «Преса України».

<!— 01_336x280 —>
На «Громадському радіо» увечері 19 липня вийшло інтерв’ю в Павлом Шереметом, в якому він розповів про ставлення до української і білоруської мов. Журналіст зізнався, що на початку його роботи на ЗМІ в Україні йому було важко спілкуватися українською мовою, він постійно вживав білоруські та польські слова. Однак він все одно продовжував намагатися, бачачи, як шанобливо українці ставляться до рідної мови, особливо після агресії Путіна на Півдні і Сході.

«Це трагедія, в Мінську ви практично не почуєте білоруську мову. Тут же люди борються за рідну мову, принципово нею розмовляють. У Білорусі в російськомовному оточенні перейдуть на російську, а тут – ні, будуть говорити українською. Я поміняв своє ставлення до вивчення мов. Я абсолютно переконаний, що тут потрібно говорити українською мовою як мінімум з поваги до людей, які тут живуть», – сказав Шеремет.

Він висловив надію, що подібні мовні зміни почнуться і в Білорусі, і жителі країни, як і українці, почнуть більш широко використовувати рідну мову. Він висловив подяку українцям за те, що поміняли його ставлення до цього питання.

«У Білорусі немає поділу на регіони, тут складно говорити про об’єднання або роз’єднання. Але є шанс. Звичайно, мова – це не все, коли ми говоримо про любов до Батьківщини, російськомовних патріотів і в Україні, і в Білорусі багато. Сподіваюся, що тяга до рідної мови в Білорусі не зникне. І спасибі українцям за те, що через Україну я повернувся до своєї роднай мове», – заявив Шеремет.

Нагадаємо, сьогодні, 20 липня 2016, вранці в Києві від вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет.
<!— 01_336x280 —>
На платформі Blogger.