Header Ads

Кому - війна, кому - мать...: На хабарі піймали чиновника Державної служби АТО

Держслужбовець вимагав та отримав 250 тисяч гривень від комерційної структури за перемогу у конкурсних торгах з виконання робіт щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.


У Києві на одержанні 230 тисяч гривень хабара затримали посадовця Державної служби АТО. Про це повідомляє прокуратура міста Києва у facebook, передають Патріоти України.

Відзначається, що вказані кошти держслужбовець вимагав та отримав від комерційної структури за перемогу у конкурсних торгах з виконання робіт щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

Службовця затримали "на гарячому" під час одержання коштів від посередника.

"У ході проведених за місцем проживання зловмисників обшуків, правоохоронці виявили та вилучили понад 1 мільйона гривень, оригінали документів з конкурсних торгів, печатки та факсиміле", - йдеться в повідомленні.

Злочинців затримано в порядку ст. 208 КПК України.

"Посереднику вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво у одержанні неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою, поєднане з вимаганням)", - відзначили у відомстві.

Найближчим часом обіцяють оголосити підозру і державному службовцю.

"Досудове розслідування, в ході якого будуть досліджені інші зловживання посадовців Держслужби, що призвели до можливої розтрати понад 20 мільйонів гривень, виділених на реабілітацію ветеранів АТО, триває", - підсумували у прокуратурі.
На платформі Blogger.