Header Ads

Прокуратура АРК відкрила проти Поклонської справу про держзраду

Прокуратурою Автономної республіки Крим порушено кримінальні справи стосовно громадян, які, за даними Центральної виборчої комісії Російської Федерації були обрані до складу депутатів Державної думи РФ в ході незаконних виборів на території анексованого Криму.Повідомляє http://www.ukrinform.ua

 Зокрема, мова йде про громадян Бельбека Р.І., Шеремета М.С. та Поклонську Н.В., обраних за списками партії «Єдина Росія», та громадян Бахарєва К.М., Савченко С.Б., Белика Д.А. та Козенка А.Д. – обраними за одномандатними округами.

 За вказаним фактом прокуратурою АР Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачені ч. 1 ст.111 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

 Крім того, за фактом проведення незаконних виборів до російського парламенту на території окупованого Криму, прокуратурою АР Крим порушено кримінальне провадження за ч.2 ст.110 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

 Нагадаємо, раніше Міністерство з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб закликало громадян України, які знаходяться на окупованій території півострова, відмовитися від участі в процесах організації, проведення та безпосередньо голосуванні на незаконних виборах до Держдуми РФ. Адже такі дії є порушенням українського та міжнародного законодавства.

 Нагадаємо, резолюція Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року підтвердила територіальну цілісність України і не визнала зміни статусу Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Резолюцією Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) від 25 червня 2015 року визнано конфлікт в Україні російською агресією, а Крим окупованою територією.

Резолюцією Європарламенту від 4 лютого 2016 року засуджується незаконна анексія Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь і вказується на неприпустимі утиски з боку окупаційної влади основоположних прав людини на півострові.

 З огляду на це, на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Криму та м. Севастополь поширюється дія Конституції та законів України.
На платформі Blogger.