Header Ads

РОСІЯ ВІДМОВИЛАСЬ ПОВЕРНУТИ ОКУПОВАНЕ ДЕБАЛЬЦЕВЕ ПІД КОНТРОЛЬ УКРАЇНИ

Росія не згодна з поверненням окупованого Дебальцевого під контроль України, робота з цього питання буде тривати на рівні міністрів і помічників.Сообщает http://newsnet.hostenko.com

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чи згодна РФ повернути під контроль України цей населений пункт.

«Що стосується Дебальцевого, то тут ситуація, коли раніше досягнуті домовленості трактуються абсолютно по-іншому. Російська сторона абсолютно не згодна. Це питання абсолютно залишилося за дужками як неузгоджене. Робота з цього питання триватиме на рівні міністрів і помічників», – сказав Пєсков. Як повідомляв УНІАН, 19 жовтня у Берліні відбулися переговори президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна. На прес-конференції за підсумками переговорів Порошенко заявив, що Україна наполягає на продовженні розведення військ на Донбасі, і після розведення сил у районах Золотого, Петрівського та Станиці Луганської, ця робота має продовжитися ще в чотирьох місцях, зокрема, має бути проведена демілітаризація Дебальцевого . “Українська сторона наполягала, щоб серед цих чотирьох пунктів обов’язково булоприсутнє Дебальцеве, як місце, де ми маємо забезпечити демілітаризацію цього району, бо, згідно з меморандумом від 19 вересня і на 12 лютого, – ця територія була під контролем українських військових, і ми вважаємо, що це буде значною мірою сприяти встановленню процесу деескалації, і це буде досить ефективно”, – заявлялв Порошенко. Нагадаємо, у Мінську напередодні зустрічі лідерів “нормандської четвірки” Україна наполягала на поверненні контролю над Дебальцевим Донецької області.
На платформі Blogger.