Header Ads

СЕНСАЦІЯ: Вчені з’ясували, чим пахне смерть

Британські біологи з Університету Хаддерсфілда з’ясували, що тіло небіжчика, ще до того як воно починає розкладатися, виділяє запах свіжоскошеної трави.Сообщает http://www.unn24.com.ua

Для дослідження біохімічного джерела таких запахів дослідники провели експерименти з тушами нещодавно забитих свиней. Тіла тварин поміщали в герметичні коробки, захищені від мікробів, і кожну годину брали з них проби повітря.

Через кілька днів вчені вивчили хімічний склад проб і порівняли їх з тими речовинами, які виробляються живим людським тілом.

З’ясувалося, що після смерті, коли в справу ще навіть не вступили бактерії, клітини організму починають, за висловом вчених, перетравлювати самих себе, що викликає виділення великих кількостей гексанала – леткої речовини, що додає характерний аромат свіжоскошеної трави.

Паралельно виділяються невеликі домішки двох інших речовин – індолу з досить різким ароматом і триметиламіну, що пахне фарбою або свіжою рибою.

Результати дослідження можуть бути корисні в криміналістиці, вважають дослідники. Наприклад, можна натренувати собак-шукачів на пошук нещодавно загиблих людей. А також створити методики, що дозволяють визначати час загибелі за структурою запахів.
На платформі Blogger.