Header Ads

ОЦЕ ТАК НОВИНА: КОЖЕН УКРАЇНЕЦЬ БУДЕ МАТИ БЕЗКОШТОВНУ ДІЛЯНКУ

На даний момент кожен повнолітній громадянин України має право безкоштовно приватизувати п’ять ділянок землі під різні цілі: будівництво будинку, гараж, садівництво, особисте сільське господарство та для будівництва дачного будинку. Сообщает http://newsnet.hostenko.com



Однак експерти попереджають: держава не буде довго роздавати землю.

Скільки землі можуть отримати українці

З досягненням 18-ти років кожен громадянин України може безкоштовно отримати п’ять ділянок землі. В цілому можна безкоштовно приватизувати 2,28 га.

Відповідно до статті 121 Земельного кодексу України, держава може передати громадянину не більше двох гектарів для ведення особистого селянського господарства, для ведення садівництва – не більше 0,12 га.

На будівництво житлового будинку в місті і селах виділяють різні площі землі, в селі можна отримати не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, а в місті – 0,1 га. Для дачного будівництва в законі передбачено не більше 0,1 га і для гаража – не більше 0,01 га. Безкоштовно приватизувати можна кожен із видів ділянок тільки один раз, незалежно від того, є земля у членів сім’ї.


На платформі Blogger.