Header Ads

ЯК СКРЕПИ ФІНАНСУЮТЬ ХУНТОБАНДЕРІВЦІВ: ЛИПЕЦЬКА ФАБРИКА ROSHEN ВИВЕЛА В УКРАЇНУ $72 000 000

Цмокчучи смачненькі порошенківські цукерочки, адепти “русского мира” фінансують українську обороноздатність, благодійність та модернізацію виробництва. Сообщает http://newsnet.hostenko.com



За період 2014-2016 рр. корпорація Roshen отримала і вивела в Україну дивіденди від Липецьких активів в розмірі $ 72,06 млн. Про це повідомили в прес-службі корпорації, передають Патріоти України.

Повідомляється, що з цієї суми до бюджету України було сплачено 125,63 млн грн податків. Решту грошей, як запевняють в корпорації, системно вкладають в благодійні проекти і інвестують в виробництво в Україні. За вказаний період в реалізації знаходяться три благодійні проекти. Зокрема, 165,85 млн грн витрачено на будівництво Театру на Подолі в Києві, який відкриється вже навесні 2017 року. Раніше президент корпорації В’ячеслав Москалевський розповідав про цей проект, аргументуючи таке починання тим, що «там (в театрі) просто режисер хороший».

У компанії також повідомили, що 54 млн грн корпорація інвестувала в проект допомоги національній дитячій спеціалізованій лікарні і поліклініці ОХМАТДИТ в Києві, ще 30 млн грн – планує вкласти до літа 2017 року. Також повідомляється, що 17,07 млн грн корпорація витратила на будівництво вольєрів в Черкаському зоопарку. Планується, що проект буде завершений в листопаді 2016 року.

Крім того, Москалевський пояснив, що Липецька фабрика досі не продана, оскільки цьому перешкоджає президент РФ Володимир Путін. «Для нас дивно, що така велика фігура, як президент Російської Федерації, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку. Більш того, ми були кращої думки про його спецслужби, оскільки вони повинні були йому повідомити, що Петро Олексійович не є її власником – він підписав договір про передачу своєї частки в незалежний траст в січні цього року», – цитує слова Москалевського прес-служба корпорації.

За словами Москалевського, заява Путіна лише підтвердила те, що за всіма перевірками, кримінальними справами і арештом майна, через які немає можливості продати фабрику, стоїть він. «Ось кому повинні зателефонувати 1100 звільнених співробітників, громадян РФ, яких нам довелося скоротити через спад виробництва», – сказав президент Roshen.

Москалевський уточнив, що Путін тримає Липецьку фабрику в заручниках на своїй території. «А ми виводимо всі дивіденди, отримані від неї, і вкладаємо їх в благодійні проекти і виробництво в Україні. І вкладемо все, до останньої копійки. Це краще використання, яке може бути», – розповів Москалевський.


На платформі Blogger.