Header Ads

ЯКИМ ЛЮДЯМ КАБМІН БУДЕ НА 50% ПІДВИЩУВАТИ ЗАРПЛАТУ? А ВОНИ ЩЕ ВМІЮТЬ ДИВУВАТИ

У Міністерстві фінансів України пояснили, яким чином заробітна плата вчителів підвищиться не на раніше заявлені 30%, а на 50%. Про це в ефірі “Еспрессо ТВ” розповів заступник міністра фінансів України Євген Капінус, передає УНН. – передає http://newsnet.hostenko.com

“Уряд не так давно оновив розрахунок по споживчому кошику, і він на наступний рік складає 3 200. У зв’язку з цим було заплановано, що кожен працівник, який працює весь робочий день, повинен отримувати відповідне фінансування, яке б давало йому можливість забезпечити ці потреби. Було прийнято рішення про підвищення до 3 200, але, варто відзначити, що для бюджетної сфери встановлено, що перший тарифний розряд буде на рівні 1 600 гривень.

Це означає, що певного рівня кваліфікації всі робітники по тарифній сітці будуть отримувати відповідне підвищення заробітної плати. Так, якщо брати за вчителям, то після прийняття у першому читанні бюджету за рахунок підвищення на два тарифних розряду планувалося підвищення заробітної плати вчителів на 30%. У той же час після підвищення тарифного розряду до 1600 гривень, підвищення має досягти 50%”, – сказав він.
На платформі Blogger.