Header Ads

ДОКАЗАТЕЛЬСТВА УЧАСТИЯ «ЧЕРНОГОРСКИХ ТЕРРОРИСТОВ» В АННЕКСИИ КРЫМА. ВИДЕО

"Крим.Реаліі" вже повідомляли про заплановане російськими спецслужбами невдалий переворот в Чорногорії. Змовники хотіли влаштувати безлади, в ході яких мали намір захопити парламент і заарештувати керівництво республіки. Тим часом в розпорядженні видання опинився відеозапис розмови по скайпу одного з обвинувачених в керівництві диверсійною групою, підозрюваної в підготовці перевороту - засновника радикальної організації «Сербські вовки» Олександра Сінджеліча. Сообщает http://newsnet.hostenko.com

Розмова ведеться на сербській мові, і було надано до редакції співрозмовником Сінджеліча - сербським політологом, директором Фонду СЕАС Венціславом Буйічем. За словами Буйіча, бесіда мала місце 11 березня 2015 року. На відеозаписі Сінджеліч хвалиться своїми зв'язками в Москві, а саме - в російському Міноборони.
«Братислав Живкович буде скоро в Криму (на річницю« референдуму »), а я завтра буду в Москві. Братислав Живкович буде там через два дні, і я відразу піду до Міністерства оборони Росії і поясню їм, що його треба заарештувати », - ділився планами Сінджеліч.

Як пояснив Венцислав Буйіч, згадуваний в розмові Живкович був одним з «четників» - сербів, які приїхали на так званий кримський «референдум» 16 березня 2014 року, де вони приєдналися до російських «козакам», і разом з ними несли чергування на окупаційних блокпостах поруч з Севастополем.

«Коли вони його перевіряли, поки він був у Криму, у нього була гарантія, яку я йому дав тут (в Сербії), і тоді він пройшов перевірку», - каже Сінджеліч на записи. Як пояснює Буйіч, з контексту розмови випливає, що саме Сінджеліч давав російським військовим рекомендації, на підставі яких ті схвалювали кандидатури сербських «добровольців», і допускали їх до участі в операції по захопленню Криму. Однак через рік після анексії Сінджеліч явно втратив довіру до свого колишнього протеже, і тому вирішив зіпсувати його репутацію в очах своїх кураторів з російського Міноборони.

«Як тільки я прилечу в аеропорт, розміщені на квартирі і піду прямо туди (в Міноборони - примітка Буйіча), і вирішу це питання ... Так що, напевно, у нас буде можливість« поговорити »з Братислави на території Росії, де я його поб'ю ... він мені набрид, тому що він ховається. Я і так хотів оголосити його в міжнародний розшук, але добре, що тепер його запросили в Крим », - планував Сінджеліч.

Найцікавішим тут, безумовно, є факт участі невдалих терористів з Сербії в російській операції по організації окупації Криму - так само як і сама процедура підбору і перевірок кандидатів на таку участь на рівні Міноборони Росії. На цьому тлі, за словами Венціслава Буйіча, особливу тривогу викликає недавнє повідомлення в сербській пресі про те, що статус Сінджеліча може бути змінений з обвинуваченого на свідка. На думку сербського політолога, масштаб зв'язків останнього з Росією вказує на те, що лідер «Сербських вовків» брав безпосередню участь в реалізації планів Москви.

Втім, Олександр Сінджеліч був не єдиним контактом сербських радикалів з росіянами. Ще однією організацією, підозрюваної в співучасті підготовки заворушень в Чорногорії, стало «Балканское козацьке військо». Його отаман Віктор Заплатин, зокрема, підтримує тісні стосунки з керівником Російського інституту стратегічних досліджень (РІСД) Леонідом Решетниковим. Спочатку РІСД знаходився в складі Служби зовнішньої розвідки (СЗР), а нині знаходиться у веденні Адміністрації президента. Зокрема, на сайті «Козачого війська» зазначено, що делегація сербських «козаків» побувала в Москві з 11 по 16 жовтня поточного року, де вони зустрічалися з Решетниковим. Це сталося буквально за пару днів до запланованого перевороту.

Раніше група "ІС" повідомляла, що в Чорногорії назвали імена росіян, які планували вбити прем'єр-міністра цієї країни.
На платформі Blogger.