Header Ads

АВАКОВ ЗАЯВИВ, ЩО РОЗІГНАТИ МАЙДАН НАКАЗАВ ЛЬОВОЧКІН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що автором розгону Євромайдану був тодішній глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін. Сообщает http://newsnet.hostenko.com

Про це він сказав 23 листопада під час відкриття нового сервісного центру в Луганській області, повідомляє канал 112.

“Тому що пану Льовочкіну місце в тюрмі, а не в парламенті, тому що він автор розгону Майдану”, – сказав він.

Видання нагадує, що ГПУ розслідує фінансування тероризму компанією Фірташа і Льовочкіна. Зокрема, компанію GDF Media Limited підозрюють у перерахуванні на 100 млн доларів США російському “Першому каналу” в якості плати за придбання 29% акцій телеканалу “Інтер” в рамках удаваного контракту за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 Кримінального кодексу.

Зазначалося, що 80% компанії GDF Media Limited належить Фірташу, 20% – Льовочкіну.

Льовочкіна також звинувачував у розгоні майдану екс-президент Віктор Янукович, а також екс-глава столичної міліції Валерій Коряк, однак Аваков, за даними каналу, виступив з такими звинуваченнями вперше.

Тим не менш, Аваков неодноразово різко критикував Льовочкіна. Також він натякав, що Льовочкін домовився з президентом Петром Порошенком, щоб канал “Інтер” критикував тільки партію “Народний фронт”, але не БПП.

У антимайданівскому фільмі “Україна у вогні”, який російські канали показали 21 листопада, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко також заявляв, що розігнати учасників акції в 2013 році наказав Льовочкін.

Зараз Льовочкін є депутатом Ради від “Опозиційного блоку”.

Жорстокий розгін активістів на Майдані в ніч на 30 листопада 2013 року поклав початок масовим протестам проти тодішньої влади.
На платформі Blogger.