Header Ads

РИБА-ВБИВЦЯ: ЧОМУ НЕ МОЖНА КУПУВАТИ УКРАЇНСЬКИЙ ПЕЛЕНГАС (ВІДЕО)

Риба з Хаджибейського лиману містить три пестициди, які можуть викликати алергічні реакції, отруєння і навіть летальний результат. Сообщает http://de-facto.cc
У рибі, виловленій в Хаджибейському лимані, знайшли три пестициди: гептохлор, якого взагалі не повинно бути в їжі, гексохлоран і ДДТ (дуст). Ці речовини можуть викликати алергічні реакції, отруєння і навіть летальний результат. Про це розповіли в лабораторії центру стандартизації, куди зразки віддали на аналіз, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.
Одеські екологи висловили припущення, що пестициди просочуються в лиман з території могильника дусту в районі села Алтестово. Там ще за радянських часів були поховані бочки з небезпечною речовиною після того, як судно, їх перевозило, затонуло поблизу Одеси.
Крім того, фахівці “грішать” на неочищені стоки, які відводять каналізаційні води від населених пунктів, де або немає централізованої каналізації, або системи очищення не виконують своїх функцій.
Раніше регіональні ЗМІ розповідали про чотири труби, по яких в Хаджибей зливаються стоки невідомого походження. Тоді на запит журналістів фахівці “Інфоксводоканалу” відповіли, що підприємство до даних комунікацій відношення не має.
На платформі Blogger.