Header Ads

Опублікований патент на новий український танк T-Rex

У Мережу виклали патент танка T-Rex, який іноді називають конкурентом російського Т-14 на базі «АРМАТ». Тепер можна більш детально розглянути нове творіння українських інженерів.Сообщает http://zvamynews.blogspot.com






Патент нового українського танка був опублікований на сайті «Національний промисловий портал». На сторінках документа описуються недоліки основних бойових танків (ОБТ) попередніх поколінь, а також технічні рішення, застосовані на новій бойовій машині. Автори роблять акцент на тому, що класичне компонування танків не забезпечує надійний захист, зокрема, від кумулятивних видів озброєнь. «Тірекс», згідно з концепцією, зможе протистояти вогню набагато краще.

Слід сказати, що інформація про нову бойову машину з’являлася і раніше, проте мала уривчастий характер. Документ підтверджує, що T-Rex проектувався як якийсь «відповідь на російський Т-14». Іншими словами, танк повинен отримати передню бронекапсула, в якій будуть розміщуватися три члени екіпажу, а також нежилу вежу.
Витяг з патенту / © Uprom



Вит

Пропонується, що ОБТ, ймовірно, отримає 125-мм гармату і кулемети. Його також хочуть обладнати динамічним захистом: блоками «Ніж» і «Дуплет». Слід сказати, що, на відміну від російського Т-14, T-Rex не є повністю «самостійної» розробкою. За базу для нього хочуть використовувати різні модифікації Т-64. Крім цього, в якості можливої основи для танка в патенті називається і Т-72.

Концепція танка T-Rex була представлена інженерної групою «Азов» (зараз відома як інженерна група «Арей») в 2016 році. Сам колектив був заснований в 2014 році і займався ремонтом української військової техніки.

Що стосується бойового потенціалу нового танка, то експерти вважають, що він буде порівнянний з можливостями українського БМ «Оплот» і перевершувати потенціал «Булата», прийнятого раніше на озброєння української армії.







Варто відзначити, що майбутнє нового танка під великим питанням. Ще в жовтні 2016 року повідомлялося про «рейдерське захоплення» потужностей, що належать інженерної групи «Арей». Можна майже з повною впевненістю говорити про те, що прототип «Тірекс» на той час не був побудований.
На платформі Blogger.