Header Ads

Таке... Дружина сьогодні росказала історію, що бачила на базарі. Чистенька бабця пенсіонерка вибирала собі овочі на лотку. Щось просте. Бурячок, цибулька, пара картоплин. Вибране затягнуло на 11 гривень з копійками.

Старенька стала ковирятися в гаманці, набираючи необхідну суму. Продавець, чолов'яга кавказької наружності. Азербайджанець, скоріш за все, взяв в неї 10 гривень, і ще досипав мілких грошей, разом з товаром в долоню бабці.



Доволі торкає? Ну така ситуація. Скільки раз я сам бачив таке, коли покупці "завішують" товар для пенсіонерів. Ну коли щось купляеш, але лишаеш суму більшу, щоб продавець дав нужденному наразі. Також сам продавець. Або просто так дає, або скидає до половини вартості. 

Такі ми. В більшості. Бувають і жлоби, що виберуть останню копійчину, бо "хазяїн сказал, я таргую..." Але в великій сім'ї не без блазня. Всім важко. А стареньким найважче. Їм нема на кого розраховувати. Навіть на себе. Є тільки одне, на кого вони повинні спиратися. Бо ця інституція сама взяла на себе ярмо забезпечувати старість, коли створила систему гарантованої пенсії коли ти платиш податки, за обіцянку, що в майбутньому тобі будуть платити.

Це держава. Саме так. Держава бере з робітника податки, де самий великий то Єдиний Соціальний Внесок (ЄСВ). Натомість платник отримує обіцянку (страховий стаж) що в майбутньому... 

Є така добра промовка: "дурень думкою багатіє". А в нас така система пенсійного забезпечення. Де мільйони дурнів багатіють думкою, що як вони будуть працювати, платити податки, то отримають... 

І коли приходить час, вишкрібають копійки позорної подачки, яка не складає і тисячної долі виплачених податків. А ми з вами, нормальні люди, намагаємось хоч якось їм допомогти.
Те саме стосується і інвалідів нашої війни за незалежність. Виділяються кошти, формуються програми, навіть цілі міністерства. А насправді...

Ви ще пам'ятаєте, що пенсії теж обкладаються податком? А що в цьому таке, спитаєте ви? А все просто. 

Держава брала з людини податки, обіцяючи, а тепер бере податок з обіцяного. Що це, як не шахрайство і несправедливість? А податки з працюючих пенсіонерів? Та не з хорошого життя вони пішли знов до праці. Це ви, панове чиновники до того довели. Так замість вирішити ту проблему, ви регулюється їх статки.

А саме велике шулерство то державний пенсійний фонд.
От уявіть собі. Ви копили собі на пристойну старість, і тут, коли прийшов час, державний чиновник забирає собі право розпоряджатися вашими коштами. Виділяючи вам на місяць якусь суму, на свій розсуд. Бо типу, грошей немає. А, ще раз на пару років, як старому собаці кістку, забезпечуючи його лояльність, кидає по 40-60 гривень "надбавки". Щоб громоподібно, під фанфари своїх посіпак, привселюдно, з екранів заявити: "ми здобули!" Крєпкі такі господарі.

А віце-прем'єр заявить, що наша система пенсійного забезпечення не тотальне на@балово всіх і кожного, а дієвий механізм забезпечення "жирів у маслі".

Азербайджанець на ринку, і той робить більше для реального забезпечення виживання пенсіонера, ніж міністерство і весь уряд разом узятий.

Цікаво, пане Гройсман, вашій мамі теж досипають решту продавці на базарі? Чи вона брезгує?
Вам, б@ядям у владі, не жме ніде? Пір'я з пухових матраців не муляє по ночах? Пісок з мальдівських пляжів між ногами не натирає? Випивши доброго коньяку, підскознувшись на паркеті, голову об карарський мармур ніхто ще не розбив? 


Та ви повинні по черзі на афон їздити, лоби лупити щоб хоч Б-г розуму прибавив і трохи жадібність прикрутив.

Держава бере податки, держава їх переросподіляє, держава повинна забезпечувати. Вірніше трохи не так. Не безлика держава, а конкретний кабінет міністрів і конкретний президент, який його подавав на утвердження парламенту. Важко? Не спроможні? То валіть під три чорти!
Ні, воно за владу тримається, як вош за кожуха. Бо можна бути важним, і нічого тобі за це не буде... Як та худоба. Ні стида не совісті.

А ми, так і будем далі підтримувати таке становище своєю мовчанкою? Влада приймає рішення, а відповідаємо ми. 
То "стоїмо, не провокуємо?"
На платформі Blogger.