Header Ads

Правда, від якої волосся дибки стає!!! Втручання Росії у вибори президента США: CNN дізнався нові подробиці

Російські оперативники намагалися влітку 2016 року використати радників Дональда Трампа, включаючи Картера Пейджа, щоб проникнути в передвиборчу кампанію тодішнього кандидата в президенти США від республіканців.  Сообщает http://pravo-znaty-news.blogspot.com



Про це свідчить зібрані ФБР розвіддані, пише CNN із посиланням на джерела в американській владі.

Телеканал зазначає, що нова інформація про те, як росіяни намагалися впливати на вибори 2016 року, показує, що це були не тільки спроби злому електронної пошти та пропаганди, а й спроби "проникнути на орбіту Трампа".

Джерела у владі США відзначили, що вони не мають інформації, чи знав Пейдж, що росіяни могли його використовувати.

"З огляду на те, як працюють російські шпигунські служби, Пейдж міг несвідомо розмовляти з російськими агентами", - припускають журналісти.

У свою чергу, екс-радник Трампа категорично заперечує, що він збирав розвіддані для російської сторони.

"Моє припущення за останні 26 років, які я провів тут (в політиці. - Ред.), завжди полягали в тому, що будь-яка російська людина могла б обмінюватися інформацією з російським урядом. Як я аналогічно робив це з ЦРУ, ФБР та іншими урядовими установами в минулому", - сказав Пейдж.

Однак розвідка припускає, що Росія спробувала проникнути у внутрішню роботу кампанії Трампа, використовуючи "таємні канали" для спілкування з людьми із його оточення.

CNN наголошує, що Пейдж - один із декількох радників Трампа, яких розвідка США і країн Європи підозрювала в контакті з представниками влади РФ і росіянами, за якими стежили західні спецслужби.

Телеканал додав, що в ФБР і ЦРУ відмовилися коментувати заяву Пейджа.

Як повідомляв "Обозреватель", Картер Пейдж є випускником Військово-морської академії, працював у розвідці, отримав диплом у сфері бізнесу. У 2004 переїхав до Москви, де працював у відділенні інвестиційного банку Merrill Lynch. Після того, як він зв'язався з "Газпромом", придбав акції компанії, що експлуатує нафту і газ поблизу Сахаліну. Заснував інвестиційну фірму Global Energy Capital. В інтерв'ю виданню "Bloomberg News Page" Пейдж зізнався, що має акції "Газпрому" і на їхню вартість позначилися санкції введені проти Росії.



  Також Пейдж захищав російського олігарха, голову компанії "Роснефть", близького соратника президента РФ Володимира Путіна Ігоря Сечіна, який потрапив під санкції, заборону в'їзду в США і заборону бізнес-контактів з американськими компаніями.

Він заявляв, що Сечін "зробив за останні десять років більше для поліпшення відносин США і Росії, ніж будь-хто інший".

Нагадаємо, колишній голова економічної групи посольства Росії в США Михайло Калугін був російським шпигуном, які сприяв кампанії Кремля із втручання в вибори президента Сполучених Штатів 2016 року.
На платформі Blogger.