Header Ads

І Крим, і Кубань, і Білорусь: У мережі показали, як виглядала карта України 1919 року


У 1919 році під час Паризької мирної конференції була показана карта України, на якій до її складу входили Крим, Кубань, а також частина Білорусі. Відповідну карту опублікувало на свій сторінці в Twitter видання "Радіо Свобода", передають Патріоти України, пише 
<!— ????_580x400 —>
/politic/i-krym-i-kuban-i-bilorus-u-merezhi-pokazaly-iak-vyhliadala-karta-ukrainy-1919-roku-170232.html">patrioty.org.ua

Як відомо, на мирній конференції у Парижі підбивалися підсумки Першої світової війни, за результатами якої розпалися відразу кілька імперій: Російська, Османська, Австро-Угорська.




"Тоді в Парижі українці вважалися досить екзотичними - це був певний сюрприз. Ну, і зрозуміло, що українці розраховували на те, що, оскільки конференція проголосила своєю метою новий справедливий світ, то в цьому справедливому світі знайдеться місце для українського народу", - розповів історик Максим Морозов.

За його словами, тоді українці хотіли, щоб ця конференція вирішила українське національне питання і "покладалися на це, адже не відчували себе переможеними".

"Вони відчували себе новим суб'єктом, який повинен бути відкритим для світу і світ повинен бути відкритим до них", - резюмував він.
<!— ????_580x400 —>
На платформі Blogger.