Header Ads

Долар по 30: в НБУ розповіли шокуючу інформацію про курс валют, ТРИМАЙТЕСЯ УКРАЇНЦІ

Говорити про те, що в Україні є загроза злету курсу долара до 30 грн/$ зараз не доводиться, оскільки на валютний ринок вже практично не впливає сезонний і психологічний фактор, передає korupciya.com



Про це заявив заступник голови Національного банку Дмитро Сологуб.

«Коли люди говорять, що восени буде криза, то валюту вони починають закуповувати вже в червні», — прокоментував він песимістичні прогнози деяких експертів про можливий обвал гривні.



Більш того, він підкреслив, що фактор сезонності зараз слабшає.

«Ми дійсно бачили сезонність на міжбанківському валютному ринку, але аграрії кажуть, що ситуація змінилася. Вони дуже багато інвестували в сховища і елеватори, тому у них є місця для зберігання вирощеної продукції, а значить, вони продають її не відразу після збору врожаю, а поступово. Це сильно згладжує сезонність надходжень валюти. Компанії протягом року вивозять приблизно однаковий обсяг продукції, тому фактори сезонності вже не так виражені», — запевнив заступник голови НБУ.

При цьому в умовах гнучкого курсоутворення завжди виникають внутрішньорічні коливання і піки.

«У грудні ми спостерігали вплив відразу кілька факторів: нервозність навколо Приватбанку, значні витрати бюджету і погашення валютних кредитів бізнесом», — нагадав Сологуб.

На платформі Blogger.