Header Ads

НАД ДОНБАСОМ ЗДІЙСНИВ РОЗВІДКУ БЕЗПІЛОТНИК США

У неділю, 14 травня, вздовж лінії розмежування на Донбасі стратегічний безпілотний літальний апарат США RQ-4A Global Hawk здійснив 10-годинний розвідувальний політ. Політ проходив на висоті приблизно 15,5 тисяч метрів, пише intermarium.com.ua


Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” із посиланням на дані західних сайтів, які відстежують пересування військової авіації.

Так, важкий безпілотник США з позивним UAVGH000 вилетів з авіабази Сігонелла на Сицилії та курсував з півночі на південь вздовж лінії розмежування на Донбасі. На цій території безпілотник збирав розвідувальні дані, при цьому не перетинаючи лінію розмежування.

Читайте також: З’явилися імена та фото загиблих в Авдіївці жінок

Зазначається, що, перебуваючи над територією Луганщини, безпілотник наближався до російських кордонів (у Білгородській, Воронезькій і Ростовській областях) на відстань приблизно в 70-80 кілометрів.

Оскільки безпілотник може проводити розвідку на глибину до 300 кілометрів, то він міг спостерігати за всією територією, контрольованою бойовиками, а також прикордонними областями Росії. Крім того, літальний апарат міг зафіксувати і дії, яких вживають ЗСУ.

Додамо, що безпілотник може проводити патрулювання протягом 30 годин, здійснюючи політ на висоті 15-18 тисяч метрів.

Маршрут польоту безпілотника після вильоту з Італії пролягав над Грецією, Болгарією і Румунією. У повітряний простір України він увійшов на північ від території Молдови. Потім безпілотник продовжив політ на схід над Кіровоградської та Дніпропетровської областями в напрямку Донбасу.

Читайте також: Журналісти прийшли на конференцію Порошенка у футболках з написом “Хто вбив Павла?” (фото)

Зазначимо, що американський безпілотник RQ-4A Global Hawk практично щомісяця здійснює розвідувальні польоти на Донбасі.

На платформі Blogger.