Header Ads

Цього тижня український безвіз стане ще ближчим - ЗМІ

У європейських ЗМІ з’явилася інформація, що цього тижня офіційний Київ стане ще на один крок ближчим до безвізового режиму, інформує replyua.net


Згідно з цією інформацію, вже в четвер, 11 травня, Рада ЄС, до якої входять міністри сільського господарства і рибальства, винесе на розгляд та ухвалення рішення про впровадження безвізового режиму між Європейським Союзом та Україною. Ця структура є однієї з 10 формації Ради Євросоюзу. Також загальновстановленим правилом ЄС є те, що хоч і профільним щодо питання безвізу є зібрання міністрів внутрішніх справ, однак за відсутності сторін, які проти, відповідне рішення може ухвалювати непрофільна Рада ЄС. Так березневе рішення для Грузії ухвалювали міністри транспорту та телекомунікацій.

Варто нагадати, що днем раніше український президент Петро Порошенко під час урочистої промови з нагоди офіційного відкриття Євробачення-2017 заявив, що громадяни України матимуть можливість їздити до країн Європейського Союзу без віз вже з 11 червня. Він додав, що в найближчі тижні Рада ЄС має ухвалити остаточне рішення з цього питання, згодом відповідний документ опублікують в офіційному виданні Євросоюзу і це рішення почне діяти через 20 днів після публікації – в перших числах червня цього року.

На платформі Blogger.