Header Ads

НЕ “СИНІЙ КИТ”: У ПОЛІЦІЇ НАЗВАЛИ ПРИЧИНУ САМОГУБСТВА ШКОЛЯРКИ НА ВОЛИНІ

У поліції стверджують, що 15-річна школярка Анастасія Бондар, яка повісилась на Волині, не грала в “Синього кита” та покінчила життя самогубством через проблеми з матір’ю.

Про це передає “Комсомольська правда в Україні”, пише intermarium.com.ua


Мешканці села Дроздні, у якому проживала дівчина, вважають, що трагедія сталася через гру “Синій кит”. Такими групами вона цікавилася, судячи з її сторінки в соцмережах. Сторінка рясніє песимістичними постами: “Людину починають цінувати лише тоді, коли її більше немає”, “Хочу зникнути”.

“Про те, що Настя грала в “китів”, кажуть в школі, руки у неї були порізані – але ж це одне із завдань. Передсмертну записку вона написала ще 18 квітня, за кілька днів до самогубства. Її знайшли в рюкзаку дівчинки вдома. Цю записку навіть мама ще не бачила, не хочуть її, в її стані (жінка – на 9 місяці вагітності. – Ред.), надмірно хвилювати. Сусіди розповідали, що в ній Настя просила вибачення і пояснювала, що “так буде краще для всіх”, – розповіла мешканка села.

У передсмертній записці дівчинка також писала, що всіх любить, їй було важко без підтримки, але ніхто цього не помічав – її продовжували пригноблювати. Проблеми з мамою, кажуть, почалися пару років назад, коли у жінки почалося нове життя зі співмешканцем. Ще однолітки Насті кажуть, що на дівчинку вплинула смерть її бабусі – нібито вона повісилася на очах внучки.

Поліція не згодна з думкою селян про те, що дівчинка повісилася, виконуючи останнє завдання смертельної гри – вона взагалі не перебувала в групах смерті.

“Так, вона подавала заявку, але її не прийняли. Після подачі дівчинкою заявки у групу смерті з нею зв’язалася кіберполіція, і в листуванні є її слова, що вона не є учасником гри і не виконує ніяких завдань. На питання “Чому ти хочеш покінчити з собою?” дівчинка відповідала: “У мене проблеми з мамою”. Порізи на руках дійсно були, але таким чином вона хотіла привернути увагу дорослих, а не виконувала завдання”, – відзначили у секторі ювенальної превенції поліції Волинської області.

Поліція вилучила особистий щоденник Насті, де описані її проблеми з матір’ю. Сама мама нібито знала про зацікавленість доньки групами смерті.

Після смерті дівчинки, кажуть в селі, на її мобільний продовжували приходити повідомлення: “Вітаю! Ти з нами!”. Цей факт в поліції також спростовують – мобільний був вимкнений.

“Гра “Синій кит” не передбачає тихої смерті – самогубство повинно транслюватися на відео в режимі онлайн”, – відзначають в поліції.

Настю сусіди нахвалювали – розумниця, красуня, активістка. Брала участь в постановках, їздила з ними на конкурси, багато в сценаріях придумувала сама – була обдарованою і креативною дитиною. Багато хто пророкував їй кар’єру артистки в майбутньому і радили батькам віддати дівчинку в театральну студію, а сама Настя мріяла стати письменницею. Школярку поховали на місцевому кладовищі – приїжджав священик з Луцька, місцевий навідріз відмовився відспівувати самогубцю. Мама поки не спілкується з сусідами, просить залишити її в спокої. Також з нею в зв’язку з пізнім терміном вагітності відклали роботу слідчі.
На платформі Blogger.