Header Ads

Гройсман розповів про позитивні результати децентралізації


Український прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в результаті політики децентралізації доходи місцевих бюджетів значно зросли, інформує replyua.net



Керівник уряду зауважив, що лише за перші 4 місяці поточного року на місця надійшло на 14,5 мільярдів гривень більше. За словами Гройсмана, якщо порівнювати з минулорічним показником за цей ще період, зростання надходжень до місцевих бюджетів у 2017 році збільшилось на 35 %. Прем’єр-міністр України також відмітив, що об’єднані територіальні громади можуть мати ще вищі темпи зростання доходів в місцеві бюджети. За його словами, фахівці заявляють, що влада на місцях володіє вже більшими ресурсами для розв’язання першочергових місцевих проблем. І це, додав очільник уряду, є хорошою тенденцією для України. Щоправда Гройсман погодився, що нині ще залишаються проблеми місцевого самоврядування, які не один рік ігнорувались, але вже сьогодні помітні зміни, які приходять, як до міст, так і до сіл і будуть тривати й надалі.



Варто нагадати, що напередодні у Державній казначейській службі звітували, що до державного бюджету України за січень-квітень 2017 року надійшло на 18,9 % більше доходів, ніж було заплановано.
 
На платформі Blogger.