Header Ads

У Києві стрімко шириться смертельна хвороба, що ж тепер буде?

Багато киян у соцмережах повідомляють про нашестя щурів і мишей, які у великих кількостях розплодилися в підвалах міських будинків, а також у дворах, передає http://aprioriua.blogspot.com







Ці гризуни не тільки доставляють дискомфорт своїм сусідством, але і є переносниками смертельно небезпечного захворювання – лептоспіроз.
На сторінці столичного онлайн-сервісу map.1551.gov.ua протягом останнього тижня було зареєстровано 11 звернень від мешканців з проханням вжити заходів у боротьбі з тарганами, комарами і щурами, при цьому 7 скарг стосувалися саме проблеми гризунів.
Ось, що написав мешканець будинку №33/30 по вулиці В'ячеслава Чорновола у Шевченківському районі:
"Останнім часом у нашому будинку і у дворі спостерігається жахлива ситуація з щурами, які серед білого дня вільно переміщаються на очах у мешканців. Враховуючи велику небезпеку такого явища, вимагаю вжити невідкладних заходів щодо проведення дератизації".
Мешканці будинку у провулку Виноградний, 1/11 повідомили, що багато гризунів розвелося поруч зі сміттєвими контейнерами біля їх будинку, звідти тварини перебігають в підвал і під'їзди. Мешканці будинку на вулиці Тулузи, 3 також повідомляють про кричущу ситуацію з гризунами:
"По під'їзду № 1 до п'ятого поверху бігають пацюки розміром з невелику Багато кияни відзначають, що балансоутримувачі ігнорують скарги на проведення дератизації та дезінфекції. Якщо ж заходи проти шкідників і проводяться, то результатів не дають.
"У будинку на Ромена Роллана, 6/10 поруч з першим парадним живе і лякає людей великий щур. На моє звернення в ЖЕК була банальна відмова. Протягом чотирьох років проживання у будинку жодного разу не проводилась планове цькування шкідників", – написав один з мешканців на сторінці онлайн-сервісу.
За тиждень у столичний call-центр надійшло 11 звернень на проведення дератизації та дезінфекції.
У житлово-комунальної інспекції розповіли, що дератизацією і дезінфекцією повинен займатися балансоутримувачі: Жеки, кооперативи, ОСББ.
"У тариф на утримання будинків та прибудинкової території передбачені кошти на ці заходи. Балансоутримувачі повинні наймати підрядників, які і проводять заходи по знищенню комах і гризунів", – розповів голова інспекції Станіслав Москалевський.
Він зазначив, що планове цькування шкідників комунальники повинні проводити раз на місяць.






У разі якщо балансоутримувачі ігнорують звернення мешканців, голова жилкоминспекції порадив людям звертатися або в райадміністрацію (управління ЖКГ), яка є органом контролю виконання договорів між споживачем і виконавцем послуг, або в інспекцію ЖКГ:
"І ми ініціюємо службове розслідування", – розповів він.
Про нашестя гризунів і комах також можна повідомити Госпотребслужбу України.
На платформі Blogger.