Header Ads

Ірина Геращенко про Донбас: Досить шантажувати Україну заручниками!

ПЕРШИЙ ВІЦЕ-СПІКЕР ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ІРИНА ГЕРАЩЕНКО ВВАЖАЄ, ЩО ДОНЕЦЬКІ БОЙОВИКИ ВИСУВАЮТЬ УКРАЇНІ "АБСУРДНІ ВИМОГИ", ЩОБ НЕ ДОПУСТИТИ ПОВЕРНЕННЯ ЗАРУЧНИКІВ.

Представники окупованих територій Донецької і Луганської областей України зривають процес верифікації розшукуваних бойовиками осіб, яких можна помилувати заради звільнення українських заручників. Про це у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Вона повідомила, що 15 травня на чергових переговорах тристоронньої контактної групи українська сторона наполягатиме на заслуховуванні підсумків проведеної верифікації, "щоб ми рухалися далі заради звільнення заручників".

"Ми засуджуємо будь-які спроби зриву процесу звільнення заручників і вважаємо, що всі ці штучні перепони і гальмування, абсурдні вимоги, які раз за разом висуває інша сторона, мають, нарешті, стати предметом серйозної дискусії нормандського формату. Досить шантажувати Україну заручниками! Їх потрібно звільняти, а не шукати все нові причини блокади їх звільнення", – заявила Геращенко.

4 травня мала початися верифікація представників "ЛНР", які перебувають в українських в'язницях. Цей процес повинен підтвердити або спростувати небажання деяких осіб бути переданими на окуповану територію в межах обміну полоненими.

Верифікацію проводять за участю представників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Аналогічний процес проводять із терористичною організацією "ДНР". За даними "Громадського", її представники вже відвідали кілька в'язниць на підконтрольній Україні території.

28 квітня перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила про початок верифікації розшукуваних бойовиками осіб, яких можна помилувати заради звільнення українських заручників.
Вона також зазначила, що кількість українців, яких бойовики утримують у заручниках, збільшилася до 128.
18 квітня Геращенко заявляла, що бойовики "ДНР" відмовилися від верифікації списків осіб, яких утримують у пенітенціарних установах України і яких можна було б відпустити заради звільнення українців, утримуваних на тимчасово окупованій території.

20 березня радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомляв, що за час бойових дій на Донбасі з полону бойовиків звільнено майже 3100 осіб.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.



На платформі Blogger.