Header Ads

Відомо, що спричинило рейд по домівках кримських татар в Криму


Журналіст Антон Наумлюк розповів, що стало причиною численних обшуків домівок кримських татар поліцейськими на території Кримського півострова, інформує replyua.net



Наумлюк розповів, що деякі вулиці села Капсихор були заблоковані силовиками, що мали при собі зброю, а дорогу, якою можна дібратись до Судака, також було перекрито. Спецслужби провели обшуки в будинках кримських татар району, серед яких була домівка Ільвера Аметова, який раніше очолював відділення Меджлісу в Судаку, доти робота організації не була заборонена Російською Федерацією. Журналіст заявив, що обшуки провели через те, що правоохоронці отримали анонімний лист, в якому вказувалось, що Аметов спільно з іншими кримськими татарами начебто продає зброю та наркотики. В результаті обшуків співробітникам спецслужб не вдалося нічого знайти, але, силовики забрали з собою для проведення допитів сина Аметова та ще одного хлопця. Місцеві повідомляють, що при затриманні силовики не гребували застосовувати силу проти молодиків. 



Журналіст Наумлюк додав, що подібні рейди з обшуками в будинках кримських татар проводяться майже кожного тижня. Представники правозахисних організацій впевнено заявляють, що таким чином російська влада хоче залякати місцевих мешканців, які не лояльні до тих, хто окупував півострів.

На платформі Blogger.