Header Ads

ЦЕ ЩЕ НЕ КІНЕЦЬ: Янукович може забрати “своє” в українців! Шокуюча правда про наслідки суду!

Янукович та його адвокати можуть подати зустрічний позов проти України через порушення з боку представників останньої у веденні судового процесу. Таку думку в ефірі інформаційного проекту «Перші про головне. Коментарі» висловив юрист Олександр Москалюк, – передає korupciya.com
<!— ????_580x400 —>

«В будь-якому випадку, якщо суд відбудеться, то Янукович може апелювати хіба що до статті 6 європейської Конвенції про захист прав і основоположних свобод, яка регулює питання права на справедливий суд», – пояснює Москалюк.

На його думку, в Україні, як і майже у всіх країнах-членах колишнього Радянського Союзу, немає усвідомлення того, що судова процедура має серйозне значення.

Військовий прокурор, що веде справу, наголошував, що суд не зобов’язаний запрошувати Януковича чи забезпечувати йому відеозв’язок.



«У Кримінальному процесуальному кодексі України є глава, яка передбачає процедуру того, як це необхідно було зробити – встановити зв’язок через консульські установи. На перший погляд, цей момент здається таким, який не може мати за собою якихось наслідків. Але міжнародний суд встановлює, наскільки порушення цієї процедури могло спотворити розгляд справи», – розповідає юрист.

«На сьогоднішній день в Україні існує ціла група прокурорів, які кримінальні справи навмисно розслідують так, щоб жодна з них не «встояла» в суді», – прокоментував слова Олександра Москалюка правозахисник Ігор Годецький.
<!— ????_580x400 —>
На платформі Blogger.