Header Ads

Кучма сказав, хто допоможе повернути мир в Україні

Встановлення миру на Донбасі багато в чому залежить від США і президента Дональда Трампа, вважає представник України у Тристоронній контактній групі, другий президент країни Леонід Кучма.


Про це він сказав журналістам у Ніжині, передає fakty.ictv.ua


– На мій погляд, у більшій мірі залежить від позиції Сполучених Штатів Америки, від президента США Дональда Трампа. Це сьогодні головна країна, яка має суттєвий вплив на позицію Російської Федерації. А потім – із Америкою ніхто ж не жартує, з ними треба розмовляти на “Ви” … Давайте чекати, – зазначив Кучма.

За його словами, ЄС і США можуть “змусити Росію піти шляхом мирного вирішення цієї проблеми, тому що ми наодинці цю проблему не вирішимо”.


– Потрібно перечекати завершення виборів у Франції. Потрібно, щоб той же Європейський Союз … мав чітку, зрозумілу позицію щодо війни в Україні. Не додавати когось в цей (нормандський) формат, від цього нічого не зміниться, – сказав він, говорячи про можливість змінити нормандський формат.

Перед цим Кучма сказав, що успіх переговорів щодо Донбасу залежить не від кількості країн, що беруть участь в цьому процесі, а від волі світових лідерів.

Опубліковано Травень, 05 в 17:22

На платформі Blogger.