Header Ads

Ваші діти можуть залишитися голодними!!! Депутати хочуть ухвалити закон, від якого В УСІХ БАТЬКІВ ВІДНІМАЄ МОВУ

Депутати хочуть скасувати безкоштовне харчування для учнів 1-4-х класів, передає korupciya.com


Такий законопроект зареєстрований у Верховній Раді. Вчителі кажуть, що діти можуть залишитися просто голодними. У новому законі повністю скасовується безкоштовне харчування для учнів початкової школи. І якщо зараз батьки оплачують максимум 60% від обіду в шкільній їдальні починаючи з 5-го класу, то тепер всім пропонується платити 70%, і лише 30% може взяти на себе місцева влада.



Безкоштовно обідати будуть пільговики: діти-сироти, діти з багатодітних сімей, чорнобильці і т. д. Таке урізання пов'язано, як пояснюють депутати, з браком грошей у бюджеті. У Міносвіти проект підтримали, а ось думки депутатів розділилися.

Наприклад, у проекті зазначено, що харчування в шкільних їдальнях має бути обов'язковим.

«Обов'язкове харчування необхідно для переходу на опорні школи, — пояснює голова профільного комітету Ради Володимир Співаковський. — Уявіть, що діти з різних шкіл будуть їздити в район на навчання, вони там проведуть цілий день і обов'язково повинні нормально поїсти. Але з іншого боку, у мене є сумніви, що цей пункт закону буде працювати — у багатьох батьків, особливо з регіонів, просто немає вільних коштів для того, щоб оплатити ці обіди», — говорить Співаковський.

На платформі Blogger.