Header Ads

“Так звана реформа”. Слова Вишневського вразили всіх українців. Ви маєте це почути!!!

Фейкові партії – це наслідки так званої реформи у сфері державної реєстрації. Це стосується і реєстрації прав на нерухоме майно, і реєстрацію бізнесу, і реєстрації політичних партій чи громадських формувань, передає Корупція.Інфо




Про це в ефірі програми HARD з Влащенко (в ефірі 19:30-20:30 на телеканалі ZIK) розповів Андрій Вишневський, заступник міністра юстиції, коментуючи фейкову реєстрацію партій, зокрема випадок із реєстрацією «Блоку Михайла Саакашвілі».

Гість студії нагадав, що реформа задумувалась нібито цілком правильно – децентралізація, створення конкурентного середовища. «Але те, як реформа була реалізована – поставило під загрозу ключове – право власності. Воно сьогодні, на жаль, не захищене. Тобто є можливості для втручання в реєстри, стосовно цього є велика кількість відкритих кримінальних проваджень», – наголосив пан Вишневський.

Будь-який міністр несе за таку реформу цілковиту політичну відповідальність, вважає посадовець Мін’юсту. «А я так вважаю, бо були зроблені дуже серйозні помилки, коли реалізовувалась ця реформа. На самому початку навіть юридичної відповідальності тих, кому були делеговані функції з державної реєстрації, не були передбачені. Тобто був період, коли можна було робити будь-що і жодної відповідальності за це не було», – зауважив Андрій Вишневський.




Згодом, коли це усвідомили, були внесені зміни до закону і кримінальна відповідальність була встановлена.

«Але давайте поставимо себе на місце тих людей, в яких відібрали бізнес чи квартиру: їм дуже важко буде чекати, поки відкриють кримінальне провадження, проведуть досудове розслідування. А це може бути півроку, рік. Потім – суди. На сьогодні нема превентивного механізму.
На платформі Blogger.