Header Ads

ПОРОШЕНКО: ПОБАЧИМОСЯ НАСТУПНОГО РОКУ В ЯЛТІ

Президент України Петро Порошенко заявив на 14-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) "Чи став світ новим? І що це означає для України?" 15 вересня в Києві, що наступна зустріч має пройти в Ялті.



Відкриваючи захід, український бізнесмен Віктор Пінчук заявив, що Ялта для України – це те саме, що Єрусалим для Ізраїлю.
Порошенко у своїй промові підтримав Пінчука і сказав, що ще недавно Україна балансувала між "хаосом і невпевненістю", але зараз, завдяки опору українців російській агресії у Криму і на Донбасі, ситуація змінилася.
"І хтось уже відкорковував пляшки із кримським вином і знову розставляв стільці в Ялті, щоб наново поділити світ... І мені сподобалася фраза: "Жодного шансу". Побачимося наступного року в Ялті. А чому? "Усе, що нас не вбиває, робить нас сильнішими". Це фраза Ніцше (філософа Фрідріха Ніцше. – "ГОРДОН"), і вона, на мою думку, цілком відображає те, що відбувається сьогодні в геополітиці. Ми вже живемо в новому світі", – заявив Порошенко.
Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.
Після анексії Криму, у квітні 2014 року, на сході України почався воєнний конфлікт, який триває досі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.



На платформі Blogger.