Header Ads

Дональд Туск дав українцям п’ять важливих порад під час виступу у Верховній Раді України. Перша порада…

Голова Европейської ради, Дональд Туск, дав українцям п’ять порад напередодні президентських виборів під час виступу у Верховній Раді України.
Пише https://prefiksblog.co.ua



Перша порада – не нашкодити самим собі під час виборів. Опоненти в Европі чекають приводу, щоб зруйнувати солідарність Брюсселя та Києва, а різкий конфлікт між українськими політиками може стати таким приводом.

“Залишайтеся єдиними в справах, які є важливими для України”.

Друга порада Туска – уникати спокус радикального націоналізму та популізму. Основа об’єднаної Европи — це примирення, солідарність та історична правда. Популізм — це продукт комплексів та слабкості. “Україна є достатньо потужною країною, їй не потрібен наркотик популізму”.

Третя порада – не повторювати за деякими політиками, що демократія, заснована на свободах є пережитком минулого та застарілою моделлю, а зараз настає час авторитарної демократії. “Ми повинні захищати фундаментальні цінності”.

Четверта порада — будуйте разом доброчесну державу. Боротьба проти корупції, чесність і прозорість влади — це не вимога европейських партнерів, це вимога українських громадян.

П’ята порада – повірте у молодь. П’ять років тому українська молодь вже здала іспит на зрілість.

Дональд Туск виступав українською мовою.

Европа вірить в Україну напередодні виборів і візит Туска це підтверджує.

Европа вірить, що реваншу додонов (додонш) в Україні (за Молдовським сценарієм) не буде.

Олег Пономар



На платформі Blogger.