Header Ads

Хороші новини, але не для всіх: кому сильно пощастить, а хто залишиться з нічим уже в березні….

Стало відомо, коли в Україні планують провести індексацію пенсій



Про це пише Hyser.
В Україні в наступному році, згідно з проектом бюджету-2019, мінімальна пенсія збільшиться до 1638 грн (на даний момент 1435 грн). Крім того, в січні перерахують пенсії військовим, а в березні – проведуть осучаснення інших виплат.

У Міністерстві фінансів відзначають, що на соціальний захист в наступному році витратять 167,5 млрд грн. Також 166,5 млрд витратять на фінансування дефіциту Пенсійного фонду (ця цифра у порівнянні з поточним роком збільшиться приблизно на 27 млрд грн).
Підвищення в березні торкнеться близько 10 млн осіб (всіх пенсіонерів за віком). Причому перераховувати виплати будуть індивідуально і по формулі.
Середню зарплату, яка враховується при підрахунку, – збільшать на 50% інфляції плюс 50% від середнього зросту зарплат по країні за три роки. Надбавку від 1000 грн може отримати той українець, який на даний момент має більше 7,2 тис. Грн.
Як повідомлялося раніше, починаючи з вівторка, 6 листопада, в Україні почалася дія інструкції про організацію роботи з оформлення документів для перерахунку пенсій відповідно до закону «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».



Щоб перерахувати виплати, буде обчислюватися вислуга років, а також страховий стаж людини при необхідності.
Відзначається, що для розрахунку вислуги років слід подати виписки з наказів про звільнення зі служби чи виключення з особового складу через смерть, вказавши вислугу років, і копію послужного списку людини, яка придбала право на пенсію – помер годувальника.
Крім цього, потрібно додати копію військового квитка або довідку військового комісаріату про період проходження військової служби, копію трудової книжки або документи, які підтверджують страховий стаж.
На платформі Blogger.