Header Ads

Фанат ”русского міра”: поліція затримала донбаського митрополита

Поліція допитала митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана за підозрою в зв’язках із незаконними збройними формуваннями “ДНР”.
Про це повідомляє прес-служба поліції Слов’янська, передають “Новости Донбасса”. Після цього священика відпустили.



Відзначається, що митрополита РПЦ зупинили на блокпосту поблизу Слов’янська. Як з’ясувалося, він перебуває в базі МВС як особа, що підтримує зв’язки з незаконними збройними формуваннями.
“Митрополит поки що не є фігурантом кримінального провадження. Оперативні співробітники далі будуть цим займатися”, — відзначили в поліції.
При цьому, в Горлівській і Слов’янській єпархії стверджують, що на блокпосту Митрофана обшукали і викликали опергрупу, яка відконвоювала його в Слов’янський відділ поліції. Більше того, там допит священика назвали спробою тиску з боку влади.
Наразі митрополит може безперешкодно пересуватися територією України і виїжджати за межі країни. “Це була перевірка, незалежно від віросповідання, будь-якої людини”, – пояснили правоохоронці.
“Для підтвердження або спростування цих даних митрополита опитали в присутності адвоката. Ми отримали інформацію, яка може бути важливою для роботи поліції в Донецькому регіоні. Після чого – його відпустили. Це стандартна перевірка в таких ситуаціях”, – запевнив речник Нацполіції Ярослав Тракало, передає “Українська правда”.
Під станами відділення поліції зібралися представники РПЦ із мітингом на підтримку митрополита.
Відзначимо, в базі “миротворця” Митрофан (Андрій Нікітін) значиться, як пособник терористів.




На платформі Blogger.