Header Ads

Сьогодні вшановують пам’ять Героїв Революції Гідності: 19 лютого – важливий день в історії України

У середу, 19 лютого, в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя на Майдані під час Революції Гідності за світле майбутнє нашої держави.

Пише https://shocked.news





Нагадаємо, що у 2014 році переговори лідерів опозиції з Януковичем, що тривали до 2-ї години ночі 19 лютого пройшли безуспішно. Він вимагав від протестувальників покинути територію Майдану. Протягом доби ситуація залишалася напруженою.

“Беркут” зайняв позиції біля Стели, по вулиці Інститутській та з боку Європейської площі. Після закінчення у силовиків набоїв і гранат, активний штурм майдану припинився, “Беркут” відійшов на вулицю Інститутську, невелика їх кількість залишилася коло монументу Незалежності, а по периметру Майдану для контролю захопленої силовиками території, поставили солдатів ВВ, які не мали зброї.


Близько 7-ї ранку на Майдан підійшли підкріплення з перших двох автобусів з групою підтримки зі Львова. Вони пішли у наступ і підтримувані іншими, посіяли паніку серед солдатів ВВ, які стояли ланцюгом через увесь Майдан. Тікаючи у паніці, солдати зім’яли і потоптали “Беркут”, який з АК по вулиці Інститутській біг їм на допомогу.

В паніці некерований натовп ВВ та “Беркуту” пробіг через Маріїнський парк, де вони нажахали “тітушок”, які почали тікати, напіводягненими і навіть не взувшись.

Усі разом вони скотилися крутим пагорбом до автобусів на Парковій алеї і Набережної. У цей час активістам вдалось взяти під контроль увесь Майдан і закріпитися по периметру.

Незважаючи на припинення роботи метро і блокпости, на допомогу протестувальникам підходили кияни. З метою оборони, майданівці підпалили шини по периметру, продовжили розбирати бруківку на Хрещатику та запасатися коктейлями Молотова. Близько 15-ї години зайняли приміщення консерваторії, а 18-ї — головпоштамт та комітет держтелерадіо.

Підготовка антитерористичної операції

Близько 13-ї години СБУ оголосила про приведення у готовність суб’єкти боротьби з тероризмом на території держави. Янукович таємно призначив керівника антитерористичної операції СБУ, який діятиме на власний розсуд, навіть не інформуючи президента. Готуючись до залучення армії в конфлікт, Янукович 19 лютого звільнив генерал-полковника Володимира Заману з посади начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України і призначив на цю посаду Юрія Іл’їна, який до того обіймав посаду командувача Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Надходили повідомлення про активізацію наступу на вечір 19 лютого із залученням провокаторів, переодягнених в форму самооборони Майдану. Надходили також повідомлення про відправлення до Києва потягів із Харкова, Донецька та Херсона, якими раніше звозили учасників проурядових акцій.

Убивства

У ніч на 19 лютого невідомими особами було скоєно ряд вбивств. За свідченням очевидців у центрі Києва на вулиці Велика Житомирська тітушки розстріляли двох протестувальників.

На Борщагівці невідомими був розстріляний патруль ДАІ, внаслідок чого загинули два міліціонери і ще один патрульний поранений. Незважаючи на вжиті заходи, кияни та приїжджі продовжували йти до центру міста на допомогу протестувальникам.


Близько 3-ї ночі на перехресті вулиць Велика Житомирська та Володимирська був смертельно поранений журналіст газети “Весті” В’ячеслав Веремій. Його тітушки витягнули з таксі, побили і прострелили груди. Внаслідок поранень він загинув.

Мародерські акти




У ніч на 19 лютого невідомі особи під прикриттям міліції вчинили мародерські акти.

На проспекті Правди невідомі пошкодили понад 30 автомобілів швидкої від підприємства “Київмедспецтранс”, котрі доставляли поранених активістів в лікарні міста.

На платформі Blogger.