Header Ads

Щоб стати європейцем, треба, перш за все, стати українцем.В Україні славний народ і нікчемні правителі, тому й безлад,-Голомша

27 квітня в Київському міському будинку вчителя відбулась науково-практична конференція «Утвердження української мови у сфері науки та освіти України», в якій взяв участь голова Політичної Партії «ПАТРІОТ» Микола Голомша.
Сообщает http://www.bombanews.pro



На конференції обговорювалось питання української мови, як основного фактору безпеки України. Особливо наголошувалось на необхідності скасування закону авторства Колісніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики», в якій пропагандується двомовність в Україні, прийнятті нового закону про єдину державну мову, а також питанні консолідації народної спільноти та піднесеннінаціональної свідомості українського народу.

«Мова у будь-якій країні, завжди була і залишається одним із основних атрибутів державності. «Якщо вмирає мова, то вмирає держав», – так писала Леся Українка. Проти України розв’язано агресивну війну, у першу чергу, інформаційну, таку, яка сіє сумнів, меншовартість, страх. Саме з такою зброєю виступили проти нас організатори «Руського міра», що прагнуть розвалити Україну. Не менш небезпечним чинником для досягнення своєї ганебної мети вони використовують непрофесійність, меркантилізм, українофобію і насмішництво. На практиці чітко спрацьовує вкинутий у таке середовище, технологічний, вивірений законопроект про мову в Україні, який сіє ворожнечу, суперечності, за який інколи платять гроші манкуртам, неукам, двієчникам, що пролізли у владу, а ті раді старатись і доказувати, що самі писали і це панацея від усіх бід. Одна проблема в Україні – славний народ і нікчемні правителі, тому й неорганізованість, корупція, безлад. Наведу яскравий приклад – Олег Скрипка. Хто з нас не помилявся у висловах? Хто не мав емоцій? Але зверніть увагу, які телевізійні канали розкручували фобії, скільки гопників, злодіїв у минулому, смакували кривляннями, образами, скільки ненависництва було викинуто на українську мову й українців. Все це заготовки українофобів, що прагнуть розвалу нашої країни. Для свідомого українця: ст.10 Конституції України передбачає, що державною мовою в Україні є українська. Там же є визначення щодо розвитку і функціоналу мов нацменшинств, в тому числі і російської», – зазначив в своєму виступі Микола Голомша.

За словами лідера ПАТРІОТІВ, в Україні налічується 78 відсотків українців.

«Ми – унітарна країна. Яка двомовність? Маніпуляторам скажу, що Швейцарію, яка має офіційних 4 мови, нам у приклад наводити непотрібно, бо це конфедерація. Рішення Київради про запровадження у всіх закладах української мови відповідає вимогам Конституції України», – підкреслив М. Голомша.

На конференції також виступили знані пропагандисти української мови і культури – просвітяни Павло Мовчан (голова ВУТ «Просвіта» ім.. Т.Шевченка), Георгій Філіпчук (академік НАНУ, доктор педагогічних наук), які протягом багатьох років працюють над збереженням та розвитком української мови та історичної пам’яті, а також професор Київського національного університету ім. Т.Шевченка Олександр Пономарів, доктор філологічних наук, професор Київського міжнародного університету Іван Ящук, народний депутат I-IV і VI скликань Іван Заєць, громадський діяч Петро Ющенко та багато інших.

У своєму виступі Георгій Філіпчук, зокрема, зауважив: «Згадується вислів державного діяча стародавнього Риму Катонія Старшого (234-149 до н. е.), який кожну свою промову в сенаті закінчував фразою: «А втім, я думаю, що Карфаген повинен бути зруйнований!». Цими словами виражається наполеглива вимога знищити ворога або подолати перешкоду. Застосую цей вислів до закону Колісниченка-Ківалова: цей ганебний закон повинен бути скасований! Крим ми втратили ще тоді, коли дозволили, що більшість шкіл там були російськомовними. На окупованих територіях шкіл Донбасу на українську мову та літературу сьогодні відводиться лише 22,5 хвилини! А на решті території України налічується 1200 шкіл, де навчання ведеться російською мовою! Це ганебно!»

Г.Філіпчук також нагадав слова українського літературного критика, публіциста, філософа Дмитра Донцова, який казав, що українці завжди думали, що потрібно вести боротьбу з царями, більшовиками, але, на жаль, ворогом України завжди була Росія.

Ми хочемо бути в Європі. Але щоб стати європейцем, треба перш за все, стати українцем. Не втратити рідну мову, національну культуру. Єдність нації вибудовується на українській самоідентичності, – зазначали під час виступів учасники конференції.

Також виступаючі наголосили, що відповідно до ст. 53 Конституції України, громадянам, які належать до національних меншин, відповідно до закону гарантується право на навчання рідною мовою чи на вивчення рідної мови у державних і комунальних навчальних закладах або через національні культурні товариства. Однак, обурювались експерти, переліку мов корінних народів та нацменшин у нас немає, тому деякі політикани говорять, що мовою корінних народів може бути російська, а окремі можновладці принципово спілкуються лише російською.



Учасники конференції нагадали, що у листопаді 2016 р. Конституційний Суд України почав слухати справу про конституційність закону України «Про засади державної мовної політики». Висновку Конституційного Суду досі немає. Наступне засідання має відбутися в травні 2017 р., тому під стінами Конституційного Суду необхідно провести акцію з вимогою скасувати цей антидержавний закон.

Українська мова – це наша національна самоідентичність, яка зміцнює єдність суспільства і формує політичну націю, через мову передається характер людини, її світосприймання. Яке у можновладців ставлення до рідної мови – таке і ставлення до держави, – підкреслили учасники конференції.

На платформі Blogger.