Header Ads

У Москві пройшов багатотисячний мітинг

Сьогодні, 14 травня, в російській столиці відбувся багатотисячний мітинг за участі жителів Москви, які вирушили протестувати проти знесення п’ятиповерхових будинків, повідомляє replyua.net


Офіційні дані від правоохоронних органів зазначають, що в акції взяли участь не більше п’яти тисяч осіб, в той час як організатори акції повідомляють, що до мітингу долучились понад 17,5 тисяч людей. Під час акції утворювалися численні черги з тих, хто хотів приєднатись до мітингу, однак для цього спочатку необхідно було пройти через металодетектори. Також місцеві повідомляють, що прохід до заходу було заблоковано зі сторони однієї із станцій метрополітену. У ЗМІ є інформація, що одного з учасників мітингу було затримано поліцейськими і без пояснення причин затримання його відвели до автозаку. 

Нагадаємо, напередодні в лютому цього року міський голова російської столиці Сергій Собянін повідомив про програму реновації, якою передбачено знесення всіх п’ятиповерхових будинків в Москві. Документ згодом розглянули в першому читанні, хоча і журналісти, і мешканці міста мали безліч питань до чиновників. Згодом представники влади Москви пообіцяли, що до наступного читання до тексту програми будуть внесені поправки, хоча які саме, у московській мерії не повідомляють.

На платформі Blogger.