Header Ads

"Ряджені осавули, які заполонять Москву, вони знають, як НКВС розстрілювало козаків після перемоги?", - Бабченко

Російські переодягнені козаки забули, як після перемоги над фашистською Німеччиною у травні-червні 1945 року союзники передали СРСР тисячі полонених козаків, яких убивала радянська влада. Про це нагадав у Facebook російський журналіст Аркадій Бабченко, передають patrioty.org.ua

"А от цікаво, усі ці ряджені осавули з нагайками і в папахах, які сьогодні з георгіївськими стрічками заполонять Москву у славу Сталіна – вони знають що-небудь про Лієнц? Про Юденбург? Як видавали козаків? Про Козачий табір і П'ятнадцятий козачий кавалерійський корпус? Про те, що тільки з Кубані з німцями пішло майже триста тисяч осіб? Про те, що через козацькі частини, що воювали на боці Німеччини, пройшло від вісімдесяти до ста п'ятдесяти тисяч? Про те, як англійці в Лієнці та Юденбурзі видали СМЕРШу й НКВС майже шістдесят тисяч козаків? Разом з емігрантами першої хвилі, а також козацькими сім'ями – жінками й дітьми?" – написав він.

Журналіст зазначив, що козаки та юнкери, зрозумівши, що їх ошукали, встали в коло під час видання, намагаючись захистити свої сім'ї. "Як англійці багнетами та кийками заганяли їх до вантажівок, убивши водночас чортову тисячу народу? Як козаки тікали в ліси і їх там відловлювали – не менше ніж тисячу козаків убито в цих облавах? Як різали вени та стрибали з мосту на камені під час передання, щоб не потрапити в ГУЛАГ? Як жінки прив'язували до себе немовлят і кидалися в річку? Як НКВС розстрілював козаків, яких передавали, на місці?" – продовжив він.

Бабченко розповів, що лише 16 червня під час чергової видачі на місці було розстріляно 59 осіб. "От ці от із георгіївськими стрічками й у козацьких папахах, які за Батьківщину, Сталіна і батенька-царя – вони, цікаво, взагалі хоч що-небудь чули про це? Усе це якраз відбувалося в ці дні – у травні-червні сорок п'ятого. А то в мене це кожного разу викликає певний дисонанс. Якщо хоч трохи знати історію – то козаки з портретами Сталіна й під плакатами "діди воювали" виглядають ну ду-у-уже дивно", – підкреслив він.

Журналіст також опублікував фотографії, як НКВС видавали козачого генерала Андрія Шкуро, якого повісили в Лефортово разом із генералом Петром Красновим, як англійці передавали козаків, а також цвинтар у Лієнці (від трьохсот до шестисот похованих) із меморіальним знаком.

На платформі Blogger.